Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
SZÉPEK és segítenek már 11 éve Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2022. november 19.
Jótékonysági összejövetelre várta tagjait és támogatóit pénteken este a SZÉPEK, azaz a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központba. Az esemény bevételét krízishelyzetbe került családok támogatására fordítják. 

 

Az egyesület nemes célkitűzéseit bárki segíthette a belépőjegyek, illetve támogatói jegyek vásárlásával. A nyitó beszédet az Örökség társulat előadása követte, majd állófogadás közben beszélgettek a szociális területen dolgozók és a támogatók.

„Jót tenni jó!” – vallják a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület tagjai. A többségében szociális és családsegítő területen dolgozó szakemberekből létrehozott civil kezdeményezés, a SZÉPEK idén is ennek jegyében szervezte meg hagyományos jótékonysági összejövetelét. Az est bevételét rászoruló családok krízishelyzetének elhárítására fordítja az egyesület.

Célkitűzésünk között van továbbá, hogy kapcsolatot tartsunk a munkánk segítőivel - mondta Tóth Alex, a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület elnöke. „Az elmúlt időszakban nagyon változatos volt a munkánk: a covid, majd annak gazdasági hatásai, a menekültválság és most az energiakrízis ad feladatokat. Egy ilyen összejövetel pedig jó alkalom arra, hogy találkozhassunk és beszélgessünk az együttműködésről. A rendezvényen befolyt adományokat a két ünnep között igyekszünk felhasználni. Idén kicsit könnyebb lesz a különböző adományok kiosztása, mert az Alba Bástyának elég jól áll az élelmiszerraktára. Azt látom, hogy majd a tűzifa adomány lesz a legnagyobb segítség.”

Most találkoztak először az Alba Bástya épületében, ami az egyesület munkáját is megkönnyíti, hiszen itt nap mint nap találkoznak azokkal a szociális területen dolgozókkal, akikkel közösen végzik a segítő munkát – emelte ki Tóth Alex.

Az eseményen köszönetet mondtak a városnak, a Nemzeti Együttműködési Alapnak és vállalatoknak a támogatásért.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >