Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Dzsudzsák el, Dárdai beköszönt – görögverés az évzárón
Dzsudzsák el, Dárdai beköszönt – görögverés az évzárón Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2022. november 21.
Az immár 109 válogatott mérkőzésével magyar rekorder Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén 2-1-re legyőzte Görögországot a magyar labdarúgó-válogatott, így szépen zárt egy remek évet. A mieinknél bemutatkozott a nemzeti 11-ben a legifjabb Dárdai Pál, így a MOL Fehérvár újabb futballistája húzhatta fel a címeres mezt. Fiolával együtt két Vidis volt a gyepen a hajrában, ráadásul Dárdai kiválóan szállt be, sokat vállalt, azonnal jól illeszkedett a csapatba, bizonyítva, hogy lehet rá építeni. Schön Szabolcs nem kapott lehetőséget, Nego pedig sérülése miatt nem lehetett ott a többiek között ma és néhány napja Luxemburgban.

 

Az első félidőben többnyire a mieink akarata érvényesült, mert bár a görögök vezettek néhány veszéyles támadást, igazi nagy lehetőségig nem jutott, Dibusznak a kapuban alig volt dolga. mindeközben egy nagykönyvbe illő gyors, pontos támadás végén Styles passza után a 15. percben Sallai megszerezte a vezetést válogatottunk számára. Ezt követően is inkább nekünk voltak veszélyesebb lehetőségeink, az egygólos vezetésünk mindenképpen megérdemelten állt az eredményjelzőn.

 

A folytatásban az 52., azaz a második játékrész 7. percében a válogatott 7-es, Dzsudzsák Balázs hatalmas ováció közepette átadta a helyét Ádámnak, véglegesen lezárva válogatott szereplését, új rekordot felállítva, 109 mérkőzésével. Ezzel egyidőben Kerkez is lement, a helyén Nagy Zsolt folytatta. Kicsit leült a meccs, a vendégek is egyre többet próbálkoztak, de helyzetekben ez nem igazán mutatkozott meg, egy 16-ról leadott életerős lövésen kívül, ami alig suhant el 10-20 centivel a felső léc felett.

 

Kis szusszanást követően ismét egyértelművé vált a magyar fölény, jött néhány lehetőség is, de a befejezésekbe, az utolsó passzokba, beadásokba rendre hiba csúszott. A félidő közepén újra inkább a hellének jöttek előre többet, de inkább mi húztuk őket magunkra, talán pihenésképpen. Elérkezett aztán a 71. minutum, amikor Sallai Roland lejött a pályáról és beállt a helyére Dárdai Pál, az ifjabb, a Vidi újabb válogatottja. Ekkor Fiolával ketten voltak a gyepen a MOL Fehérvárt képviselve.

 

A 80. percben Styles feleslegesen rúgott oda az egyik görögnek a 16-oson belül, a jogos 11-est pedig Bakasetas magabiztosan bombázta a jobb sarokba. Kár érte, de újabb tanulság, hogy a helyzetekkel jobban kell sáfárkodni, illetve eegygólos vezetésnél nem lehet még hátradőlni. De! Volt még fordulat!

 

A 93. percben szabadrúgáshoz jutottunk, s az 1 perccel korábban beállt Kalmár Zsolt gyönyörűen lőtt a bal sarokba, megnyerve az évzáró találkozót. Ez így volt igazán szép. Dzsudzsák búcsúja és az egész év. Márciusban jön a folytatás, már az Eb-selejtezőkkel, először Bulgária ellen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >