Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Advent a Vízivárosban – idén meglepetés videóüzenettel köszöntik a városrészek lakóit     Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 25.
Idén elmaradnak a Vízivárosi Advent hagyományos gyertyagyújtásai és ünnepségei. Az iskolában nem lesznek közösségi programok szombat délutánonként, ugyanakkor a helyi óvodások és iskolások közreműködésével meglepetés videóüzenet készül, melyet advent utolsó hetében mutatnak be a Vízivárosi LISZI Facebook-oldalán – jelentették be sajtótájékoztatón.

 

 

„Békeidőben” a Vízivárosi Advent alkalmával az általános iskolában gyűlnek össze a városrész lakói, hogy együtt éljék meg az ünnepvárás időszakát, gyújtsák meg az adventi koszorú gyertyáit, és élvezzék az óvodások, iskolások által nagy lelkesedéssel, szeretettel készített műsort. Idén a világban zajló események és azok hatásai következtében ezek a közösségi ünnepségek sajnálatosan elmaradnak, hasonlóan a 2020-as esztendőhöz. Ugyanakkor egy meglepetés készül az ünnepvárás jegyében.

„Az adventi szombatokat sajnos nem tudjuk ünnepléssel tölteni, és a gyerekek nem tudják bemutatni műsoraikat a szüleiknek. Azonban a készülő meglepetéssel is át tudjuk adni a szeretetet, az ünnepi hangulatot, az egymásra figyelést és mindazt, amit az advent és a karácsony jelent.” – fogalmazott dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő.

Elmondta, hogy az utolsó adventi héten érdemes figyelni a Vízivárosi LISZI Facebook-oldalát, ahol közzéteszik a helyi óvodások és iskolások közreműködésével készített ünnepi videót.

„A szeretet ünnepére való készülődés külön része az életünknek. Év végén számvetés van, rendet teszünk és takarítunk, nem csak a lakásunkban, de a lelkünkben is, és igyekszünk előhívni a legjobb tulajdonságainkat. Idén ezt nem tudjuk személyesen megtenni, de mindenkit arra kérünk, hogy gyűjtsék a jótetteket, a szeretetet, a mosolyokat, a kedves szavakat. Próbáljunk meg ebben a nagyon kiélezett helyzetben is minden jót megtenni, amit csak tudunk!” – tette hozzá dr. Horváth Miklósné.


„A szeretet, az elcsendesülés, az egymásra való bensőséges odafigyelés az év minden időszakában fontos, nem csak adventkor. Jótékonykodni, a hátrányos helyzetű embereknek segíteni szintén kötelező az év minden időszakában. A világesemények teljesen felborították a rendet, ezért más lesz az idei advent.” – mondta Deák Lajosné önkormányzati képviselő.

Hozzátette, hogy a körülményektől függetlenül a helyi óvodások, iskolások nagyon készülnek, és személyes részvételű ünnepi műsorokat mutatnak majd be a bentlakásos szociális intézményekben. „Keresztény emberként úgy vélem, hogy most igazán össze kell tartanunk a közösségeinkben, a családjainkban.” – zárta gondolatait a képviselő.

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke elmondta, hogy a gyerekek nagyon készülnek az ünnepváró produkcióra, melynek felvételét a december 12-vel kezdődő héten mutatják be, és teszik onnantól folyamatosan elérhetővé a Vízivárosi LISZI Facebook-oldalán.


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >