Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tündérboszorkányos találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 07.

ImageMagyar Óra Falva a magyar órában található, pontosabban a fogaskerekek alatt, ahol a Fő téren a főszakács főzeléket főz, a Fő utcán pedig van egy kifőzde, ahol Laci süti a pecsenyéjét, a Konyhatündér pedig segít neki. – Legalábbis Bosnyák Viktória „Amikor kivirágzott a fánk fánk” című könyvében.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta
Bosnyák Viktória visszatérő vendég a székesfehérvári könyvtárakba, ahol az Ünnepi Könyvhéten mindig akad egy-két nap, amikor „Tündérboszorkányos találkozón” szórakoztatja a gyerekeket.

Most a Sziget utcai és a Zsolt utcai Városi Könyvtárba hívták meg, hogy mutassa be könyveit egy interaktív foglalkozás keretében. A Zsolt utcában a Hétvezér Téri Általános Iskolából érkezett diákok fogadták, akiknek levetítették az írónő 30 perces „Tündérboszorkány” című kisfilmjét. E mese különlegességét jelenti, hogy a szereplők egyetlen kivétellel mind gyermekek, s még az operatőri teendőket is ők látták el!

Ezt követően Bosnyák Viktória felolvasott „A sirály a király?” című könyvéből, s ennek kapcsán egy játékra is invitálta a fiatalokat: „ly”-s szavakkal mesét kellett írniuk. Utána pedig legújabb kötetét: „Amikor kivirágzott a fánk fánk”-ot közösen mesélte el a gyermekekkel: nekik kellett kitalálniuk – szójátékokra hangolódva -, hogy milyen cselekményt milyen esemény követ.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >