Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kiállítás nyílik a Csipkebokor Alkotókör munkáiból Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. november 30.
A Fehérvári Csipkebokor Alkotókörnek nyílik kiállítása 2022. november 30-án, szerdán 17.00 órakor az Aranybulla Könyvtárban. A szakköri tagok díszes alkotásai 2023. január 13-ig ingyenesen megnézhetőek az intézmény nyitvatartási idejében.

 

A csipkehímzés és a csipkevarrás a reneszánsz kortól kezdve az utazókkal, kereskedőkkel áramlott Itáliából és Flandriából kiindulva Európába, így került Magyarországra is. A hazai hagyományokat élteti a Fehérvári Csipkebokor Alkotókör, amely 10 fővel működik, a tagok hetente egyszer tartanak foglalkozást a Királykút Emlékházban. Fő érdeklődési területük a vert csipke készítése, emellett készítenek horgolt, varrott, csomózott csipkét, és tavaly óta hajós csipkét is.

A szakkörtagok elsősorban fehérvári kiállításokon jelennek meg a munkáikkal, de szívesen bemutatkoznak környékbeli rendezvényeken is. Céljuk, hogy népszerűsítsék a hagyományos csipkekészítést, és új tagokkal bővítsék az alkotókört.

Az új kiállítás 2022. november 30-án, szerdán 17.00 órakor kezdődik az Aranybulla Könyvtárban. A tárlatot Gonda Emma, az M-ART Egyesület alelnöke nyitja meg, közreműködnek a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI diákjai. A kiállításon a következő tagok csipkéi szerepelnek: Jakab Andrásné, Dr. Némethné Szele Magdolna, Bognár Lászlóné, Kumánovics Györgyné, Sváb Judit (szakkörvezető), Füle Gizella, Horváth Jánosné Marika, Radácsné Ádám Margit, Karmanóczky Jánosné Irénke (elhunyt szakkörvezető).

A kiállítás 2023. január 13-ig várja az érdeklődőket, a belépés díjtalan.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >