Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Csendes koszorúzással emlékeztek az ’56-os fehérvári asszonytüntetésre a Hősök terén 
Csendes koszorúzással emlékeztek az ’56-os fehérvári asszonytüntetésre a Hősök terén  Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. december 08.
Csendes megemlékezést szerveztek szerdán az 1956-os székesfehérvári asszonytüntetés tiszteletére. A résztvevők megkoszorúzták a Hősök terén tavaly átadott emléktáblát.

 

 

1956. december 4-én Budapesten nőtüntetés zajlott, ez volt az utolsó a forradalom fővárosi tömegmegmozdulásai közül. A mozgósításnak köszönhetően asszonyok, lányok ezrei vonultak a fővárosi Hősök terére, és kezükben egy szál virággal kifejezték a szabadságharc melletti kitartásukat.

A következő napokban több nagyvárosban szimpatizáns események zajlottak. Székesfehérváron december 7-én a bátor helyi asszonyok és lányok szerveztek néma tüntetést. Tiszteletükre tavaly emléktáblát avattak a Hősök terére vezető lépcsősor mellett, a Városháza épületének falán. Szerdán ennél az emléktáblánál tartottak csendes megemlékezést. A táblánál koszorút helyezett el dr. Cser-Palkovics András polgármester, jelen voltak Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők, Róth Péter és Lehrner Zsolt alpolgármesterek, Szabó Bakos Györgyné, a Belváros önkormányzati képviselője és Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke.

A tiszteletadás csendes főhajtással zárult.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >