Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Önmagam mögé rejtve – megnyílt a Fehérvár a Nőkért Egyesület kiállítása a Pátriában
Önmagam mögé rejtve – megnyílt a Fehérvár a Nőkért Egyesület kiállítása a Pátriában Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2022. december 13.
Önmagam mögé rejtvecímmel tett közzé még ősz elején felhívást az Egyesület a Fehérvári Nőkért. A civil szervezet kiállítást szervezett annak a 25 hölgynek a portréjából, akiket pályázaton választottak ki. A hétfőn este megnyílt tárlat a Pátria Kávézóban látható egészen január közepéig.

 



Az interaktív kiállítás keretében összegyűjtik azokat a pozitív visszajelzéseket, amelyeket majd a tárlat zárásakor tárnak a résztvevők elé, hogy a sok pozitív üzenetből épülhessenek lelkileg és a kiállítás során összegyűjtött látogatói véleményekből megtudják, van-e különbség aközött, ahogyan ők magukat és aközött, ahogy a külvilág látja őket.

Az Egyesület a Fehérvári Nőkért felhívásának célja volt, hogy egy közös, meghitt esten átbeszéljék majd a jelentkezőkkel, hogy melyek azok a dolgok, amelyek akadályozzák a személyiségüket az önszeretetet kibontakozásában, abban, hogy támogassák és elismerjék, elfogadják magukat.

Minden nő mutatja magát, látni rajtuk valamit, de az, hogy belül milyen vívódásai vannak és valójában ki is ő maga, azt nehéz meghatározni. Ahhoz, hogy az önbizalom meglegyen, nagyon kellenek a visszajelzések, amiket sokszor rossz helyről várunk - mondta Berdó- Kovács Erika az Egyesület a Fehérvári Nőkért elnöke. "Abban szeretnénk segíteni, hogy akik jelentkeztek hozzánk közelebb kerülhessenek önmagukhoz és ennek része az is, hogy részt vesznek reflexiós csoportfoglalkozásokon. Nem az a cél, hogy mutogassuk magunkat, hiszen már az egy nagyon nagy lépés volt mindenki számára, hogy egy népszerű belvárosi kávéházban ott legyen a képe. Fontosak lesznek majd azok a visszajelzések, amiket kapnak és ezzel segítünk a résztvevőknek a saját útjukon."

A képeket Durmits Arabella Katalin fotográfus készítette. A tárlat egy hónapon keresztül látható a Pátria Kávéházban.

„Ez a program csak a kezdet és szeretnénk, ha országossá nőné ki magát a kezdeményezésünk. Amikor a kiállítás véget ér összegezzük majd közösen a beérkezett véleményeket egy reflexiós esten, ahol kíváncsiak leszünk arra is, hogy maguk a résztvevő nők hogyan élték meg azt az időt, amikor látható volt a kiállítás.” – hangsúlyozta Antóny Kornélia, az egyesület ügyvezetője, aki évek óta foglalkozik már a témával személyiségfejlesztőként.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >