Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Eljött az idő
Eljött az idő Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 15.

Image"Mi nem egyezünk ki a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal." - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz kongresszusán, ahol az elnökség tagjaihoz hasonlóan őt is újra megválasztották a párt elnökének. Mint mondta, eljött az idő, hogy beváltsák azt a történelmi lehetőséget, amelyre húsz év óta vártak. Orbán Viktor elmondta, június 7-én hazánk történelmi lehetőséget kapott arra, hogy megvalósuljon egy húsz évvel ezelőtti eszmény, a "felszabadított magyarok országa".

 

A Fidesz számára ez egyben azt is jelentheti, hogy politikai kényszerkoalíció nélkül, csak az emberekkel összefogva kormányozhassanak a parlamenti választások után. Rámutatott arra is, hogy az MSZP még soha nem kapott 56 százalékos támogatottságot.

Szólt arról is, hogy az európai parlamenti választás eredményeként egy új politikai szerkezet jött létre. Ennek lényege, hogy "van egy nagy kormányképes erő, aztán szünet, szünet, szünet. Aztán van két közepes, a második helyért küzdő párt, és végül néhány, a bejutásért harcoló kicsi" - fogalmazott. Tehát, a jelenlegi helyzetből csak a Fidesz képes kivezetni az országot.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta, kényszerkoalíció nélkül akarnak kormányozni, és senki mással, csak szabad akaratú emberekkel kívánnak szövetségre lépni. Úgy látja, hogy a következő parlamenti választáson egy 56 százalékos listás győzelem óriási többséget jelentene, és nem lenne koalíciós kényszer. Ugyanakkor arra figyelmeztetett, nincs előre lefutott választás, még sok munkájuk van.

Image
fotók: Pelsőczy Csaba

Orbán Viktor meglátása szerint húsz évvel ezelőtt a hatalmon lévők pontos tervet készítettek arra vonatkozóan, hogyan lehet megakadályozni a többpártrendszer keretei között - mint mondta - a "szabad magyarok álmainak megvalósítását". Hozzátette, annak terveit is kidolgozták, milyen módon tudják a politikai hatalmat gazdasági hatalommá átmenteni, majd ismét politikaira váltani. A Fidesz elnöke figyelmeztetett arra, hogy bár a terv megbukott, nem szabad azt gondolni, hogy a szocialisták feladták.

"Egészen biztosak lehetünk benne, hogy most is készül egy új terv" - mondta. Hozzáfűzte, a Gyurcsány-Bajnai-korszak megindította harcát a változás ellen. Nem a következő választásokra koncentrálnak, hanem a túlélésre, arra, hogy átmentsék magukat a kormányváltás utáni időkre. A Fidesz elnöke úgy véli, a Gyurcsány-Bajnai-korszak azonban leginkább a felelősségre vonástól retteg, és valószínűleg már a nyomok és dokumentumok eltüntetésén dolgoznak.

A Fidesz elnöke rámutatott, a szocialisták az emberek terveivel szemben küzdenek, mert abban ők már nem szerepelnek. Mint kifejtette, az utolsó nagy összecsapás következik, amelyben az emberek eszményei és a hatalom tervei fognak majd megütközni. Hozzátette, elérkezett az esély arra, hogy lezárják, a Gyurcsány-Bajnai-korszakot.

Orbán Viktor kijelentette, ha rajta múlik, nem fogja engedni, hogy most, amikor karnyújtásnyira vannak a történelmi lehetőségtől, bárki is el akarja azt venni az emberektől. A Fidesz senkit sem hagy az út szélén, és ezért soha nem fog kiegyezni a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal és annak képviselőivel. Mint mondta, eljött a pillanat, és beválthatják azt a lehetőséget, amelyre húsz év óta vártak.

Mindenkit értesíteni kell, hogy elérkezett az idő. Egyszer és mindenkorra lebonthatóak azok a gátak, amelyek lehetetlenné tették hazánk boldogulását. Magyarország végleg lerázhatja magáról a Gyurcsány-Bajnai-korszakot, és megváltozhat - mondta. Egy a tábor, és hatalmas, egy a zászló, és büszkén magasan leng - tette hozzá.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >