Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új parkolók, liftek és kerékpártámaszok építésével folytatódik a vasútállomás fejlesztése
Új parkolók, liftek és kerékpártámaszok építésével folytatódik a vasútállomás fejlesztése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 11.
Folytatódik a székesfehérvári vasútállomás fejlesztése – adta hírül közösségi oldalán a város polgármestere. 152 új parkolóhely, két új személylift, 100 kerékpártámasz épül és egyéb fejlesztések is lesznek a Déli Vasút utcában. Dr. Cser-Palkovics András ma reggeli bejegyzésének teljes szövege az alábbiakban olvasható.

 

 

„Folytatódik a vasútállomás fejlesztése, 152 új parkolóhely épül‼️

A vasútállomásunk gyalogos felüljárója 2021 végén készült el, lehetővé téve a peronok elérését a főépület érintése nélkül.

A következő napokban, hetekben induló, az állam által koordinált és finanszírozott fejlesztés jelentősen megnöveli ennek a felüljárónak a jelentőségét, ugyanis:

A vasút déli, tehát Új Váralja sor felőli oldalán 149+3 állásos P+R parkoló épül. Emellett 100 db B+R kerékpártámasz is készül.

A felüljáróhoz személyliftek is épülnek, mind az északi, mind a déli oldalon.

A déli oldal parkolóinak megközelíthetősége érdekében felújítják a Déli Vasút utcát, emellett kiépül a közvilágítás és lesz növénytelepítés is. A beruházás terv szerint az idei év végére el is kell készüljön.

Mivel hamarosan elkészül a Déli összekötő is, ezért különösen nagy jelentősége van ennek a projektnek: Jövőre a vasútállomás megközelítéséhez, a P+R parkoláshoz már nem kell mindenképp eljutni a Béke térre a forgalmas csomópontokon keresztül, hiszen könnyen és gyorsan, alternatív útvonalon elérhető lesz a vasútállomás a déli és keleti városrészekből! Köszönet az államnak a fejlesztésért!”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >