Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Okostanteremmel gazdagodott a Kossuth Lajos Általános Iskola
Okostanteremmel gazdagodott a Kossuth Lajos Általános Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. január 11.
Kedden délelőtt az öreghegyi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai is birtokba vehették újonnan berendezett okostantermüket. A többek között 3D nyomtatóval, tabletekkel és okostáblával felszerelt osztályterem az élményalapú, közös munkára épülő oktatást segíti.

 

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Kossuth Lajos Általános Iskola korszerű okostantermét. Az Alba Innovár szakemberei olyan modern, a csoportos munkákat és projekteket segítő eszközökkel szerelték fel a termet, mint a 3D nyomtató, az érintőképernyős okostábla, tabletek, valamint egy különleges, színekkel programazható kisautó. A tervek szerint az okostantermet minden osztály használhatja majd a tanév során, segítségével pedig valamennyi tantárgy oktatása színesíthető. Az intézmény pedagógusai részt vesznek az Alba Innovár képzésén is, melynek segítségével elsajátíthatják a terem használatához szükséges módszertanokat. Ezek az új módszerek és felszerelések segítenek abban, hogy a legfiatalabb korosztályok is magabiztosan kezeljék a modern eszközöket, melyek már most is a mindennapok részét képzik.

Strasszerné Farkas Márta, a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy az iskola fennállásának 70. évében egy ilyen volumenű fejlesztést sikerült létrehozni. Ahogy fogalmazott, a város és az Alba Innovár segítségével az intézmény tanulói egy modern, az élményalapú, kollaboratív tanítást és tanulást támogató tanteremmel gazdagodhattak. Az igazgató köszönetét fejezte ki kollégáinak is, akik az új módszertanok segítségével mostantól egy kicsit másképp is átadhatják a tudást a gyerekeknek.

Ez egy hatalmas mérföldkő a hetvenéves Kossuth Lajos Általános Iskola életében, mellyel egy új korszak kezdődik az oktatásban.” – fogalmazott Laufer Tamás, az Alba Innovár Digitális Élményközpont vezetője. Elmondta, hogy a város és a helyi vállalatok segítségével Székesfehérvár huszonegy általános iskolájából már kilencben rendeztek be okostantermet, a következő években pedig minden intézményben szeretnének legalább egy ilyen termet létrehozni. A termeket és a pedagógusokat összekapcsolva az Alba Innovár egy olyan rendszert teremtett, melynek használatával a tanárok megoszthatják egymással tapasztalataikat.

A megnyitón részt vettek Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők. Östör Annamária köszönetét fejezte ki a Kossuth Lajos Általános Iskolának, hogy mindig a minőségi, de egyben lélekre is ható oktatást képviseli, melyhez tökéletesen illeszkedik az új okostanterem is.

A 2.C osztály Kovács Orsolya tanárnő vezetésével rögtön ki is próbálhatta a termet. A gyerekek csoportos munkában, saját QR kódjaik segítségével válaszolhatták meg a feltett kérdéseket, valamint útjára indíthatták Indit, a színekkel programozható kisautót is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >