Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Vasárnap a Bazilikában kezdődik az ökumenikus imahét Székesfehérváron
Vasárnap a Bazilikában kezdődik az ökumenikus imahét Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 12.
Január 15-én, vasárnap a Szent István-székesegyházban kezdődik az ökumenikus imahét Székesfehérváron. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező rendezvénysorozatot a katolikus, az evangélikus és a református templomokban, valamint a baptista imaházban tartják, minden nap 18.00 órai kezdettel. 

 

Az ökumenikus imahét a keresztény egyházak világszerte közös imahete, amely felekezeti hovatartozástól függetlenül fogja össze és hívja közös imádságra a híveket.
 
Elsőként január 15-én, vasárnap a Szent István-székesegyházban Imre Bálint, a Mezőföldi Református Egyházmegye esperese prédikál a híveknek. Január 16-án, hétfőn a Baptista Imaházban Bencze András püspökhelyettes, evangélikus lelkész lesz a vendég. Január 17-én, kedden szintén a Baptista Imaházban Tóth Tamás katolikus plébános, január 18-án, szerdán a Budai úti Református templomban Dr. Lackner Pál nyugalmazott tábori püspök, az Evangélikus Országos Gyűjtemény Igazgatója, míg január 19-én, csütörtökön a Jézus Szíve templomban Kovács Dániel baptista lelkipásztor hirdet igét.
 
Január 20-án, pénteken Szász Zoltán református lelkész, január 21-én, szombaton pedig Balogh Péter baptista lelkipásztor beszél az Evangélikus templomban. Az imahetet január 22-én, vasárnap a Széchenyi úti Református templomban zárja Spányi Antal megyéspüspök.

 
< Előző   Következő >