Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megemlékezés a magyarországi németek elhurcolásának emléknapja alkalmából
Megemlékezés a magyarországi németek elhurcolásának emléknapja alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 12.
Megemlékezést tart a Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat a magyarországi németek elhurcolásának emléknapja alkalmából. Január 14-én, szombaton 15 órakor a székesfehérvári németek Kossuth utcai emléktáblájánál koszorúzás lesz, majd az Árpád Fürdő rendezvénytermében a Felsővárosi Általános Iskola diákjai adnak műsort.

 

A magyarországi németek elhurcolásának emléknapja január 19-e, utalva arra, hogy 1946-ban ezen a napon kezdődött meg a magyarországi németek szervezett elűzetése, az otthonaikból kényszerrel nyugatra telepítendő első budaörsi lakosokat szállító vonatszerelvény elindításával. Az emléknap alkalmából a Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat megemlékezést tart a székesfehérvári németek Kossuth utcai emléktáblájánál.

A 15 órakor kezdődő koszorúzást követően a program az Árpád Fürdő rendezvénytermében folytatódik, ahol a Felsővárosi Általános Iskola diákjai adnak műsort, majd Hartmann Miklós, A széna illata és az Örömóda című kortörténeti regény szerzője mesél a könyvek születéséről. A sváb gyökerekkel rendelkező közgazdász családfakutatásából született első kötetében családja hat generációjának történetét meséli el a magyarországi betelepítéstől kezdődően. Második regénye 1945-ben veszi kezdetét, és a szerelmi történetbe ágyazott eseményekből bontakozik ki a több ezer, házából vagy hazájából kiűzött magyarországi német sorsa. 

Minden érdeklődőt tisztelettel várnak a szombati rendezvényre!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >