Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A 95 éves Mohácsi Istvánné Margit nénit köszöntötték születésnapján
A 95 éves Mohácsi Istvánné Margit nénit köszöntötték születésnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 18.
95. születésnapja alkalmából köszöntötte Mohácsi Istvánnét Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője. Szigli István átadta a miniszterelnök gratuláló levelét és a város nevében az ajándékcsomagot. A ráckeresztúri születésű ünnepelt közel kilenc évtizeden át volt szülőfaluja közösségének aktív tagja.

 

Mohácsi Istvánné Jávorik Margit 1928. január 17-én született Ráckeresztúron, ahol 90 éves koráig élt. Két gyermeket nevelt fel egyedül, és hogy megteremtsen nekik mindent, először a helyi termelőszövetkezetben dolgozott, majd a százhalombattai olajfinomítóban. Innen ment nyugdíjba. Két lánya négy unokával ajándékozta meg, mára pedig három dédunokával és egy héthónapos ükunokával bővült a család.

Ahogy lányai visszaemlékezéseiből kiderült, Margit néni kertje mindig gyönyörű volt, tele volt virággal, rózsával, három, embermagasságú hortenziáját csodálták. A közösségi életben tevékenyen részt vett, több ráckeresztúri egyesület tagjaként szinte minden programon jelen volt. Fiatalkorából számos fontos helyi esemény emlékét őrizte és osztotta meg a település történetét kutatókkal. Ahogy gyermekei mesélik, Margit néni világ életében rengeteget olvasott, keresztrejtvényt fejtett, mindig aktív volt. Kedvenc költője, Arany János verseit felolvasások alkalmával szívesen megosztotta a hallgatósággal is.

Székesfehérvárra 90 éves korában költözött egyik lányához, majd az idő előrehaladtával gondoskodásában, ellátásában a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény nyújtott segítséget. A Feketehegy-Szárazréti Idősek Otthona lakóját ma az otthon dolgozói nevében dallal és verssel köszöntötték, majd a városrész képviselője, Szigli István adta át jókívánságait, a miniszterelnök gratuláló levelét és a város nevében az ajándékcsomagot.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >