Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Versdalok Pilinszky Jánostól, Radnóti Miklóstól Nyomtatás E-mail
Írta: Harcos Edina   
2023. január 19.
A magyar kultúra napja alkalmából rendezett eseményen Szabó Balázs Bandáját is hallhatja a közönség a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. Az ingyenesen látogatható koncert január 21-én, szombaton 19 órakor kezdődik.

 


„Ez is valami csontok közül kifolyt muzsika, minden benne akar lenni, egész gyerekkorom: a zene, a tánc, a folk, a vér, a szív..." – fogalmaz a névadó arról, milyen zenét is játszik a Szabó Balázs Bandája. A multiinstrumentalista dalszerző-énekes, Szabó Balázs és zenekara állandó vendége a meghatározó hazai fesztiváloknak és kluboknak, koncertjeik mindig igazán különleges élményt nyújtanak és rendre telt házasak.

Balázs hosszú utat járt be a nagyszínpadokig: előadói pályáját egyszálgitárosként kezdte, a koncertezés mellett utcaszínházasként tevékenykedett és évekig bábszínészként is dolgozott. 2009-ben alapította meg a Szabó Balázs Bandáját, amely az elmúlt években az ország egyik legnépszerűbb zenekarává érett, ráadásul úgy, hogy a magyar népzenéből táplálkozó, sanzonos világból, popos, rockos, funkos elemekkel és kamarazenei ízesítéssel egy teljesen egyedi, határbontó és műfajépítő megszólalással érte el mindezt. Munkásságukban hangsúlyos a versmegzenésítés hagyománya, a saját szerzemények mellett szenteltek egy-egy nagylemezt Pilinszky János és Radnóti Miklós verseiből szőtt daloknak, de más költőket (Grecsó Krisztián, Szemlér Ferenc) is megzenésítettek már. Eddigi pályafutásuk alatt öt stúdiólemezt, egy koncertalbumot és egy koncertfilmet jelentettek meg, Élet elvitelre című 2014-es albumuk „Az év alternatív albuma” kategóriában Fonogram-díjat kapott. Egyéb elismerései mellett a 2016-os Petőfi Zenei Díjátadón „Az év férfi előadója” kategóriában Szabó Balázs vehette át a díjat. 

Szabó Balázs és bandája január 21-én, szombaton este játszik a magyar kultúra napja előestéjén a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A program ingyenesen látogatható.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >