Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A jövőd biztonsága - nyílt napot tartott a Kodolányi János Egyetem
A jövőd biztonsága - nyílt napot tartott a Kodolányi János Egyetem Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. január 21.
Pénteken rendezte országos nyílt napját a Kodolányi János Egyetem. Az intézmény egyidőben tartotta meg rendezvényét a székesfehérvári, az orosházi, valamint a budapesti campusokon, A jövőd biztonsága hívószóval. A diákok február 15-ig adhatják le felsőoktatási jelentkezésüket.

 

Az 1992-ben székesfehérvári székhellyel alapított Kodolányi János Egyetem jelenleg az országban három helyen működik. Az intézmény 2018-ig főiskola volt, azóta azonban egyetemi rangot kapott. Jelenleg gazdasági, társadalomtudományi, bölcsészettudományi, művészeti és informatikai szakokat kínál a hallgatóknak. Nagy változás, hogy a 2023. évi általános felvételi eljárástól a Kodolányi János Egyetem az anglisztika szak kivételével megszünteti a minimum ponthatárokat, valamint az emelt szintű érettségi sem lesz kötelező. Az intézkedés célja, hogy minél könnyebb legyen a diákok számára a jelentkezés és ezzel a felsőoktatásban való részvétel.

„A legfontosabb, hogy a hallgatói élethelyzetekhez alkalmazkodó oktatási modellünk van. A hallgatóink nagy része dolgozik, vannak kooperatív és duális partnereink, így a diákoknak lehetősége van már a tanulmányi idő alatt megismerkedni a munkaerőpiaccal.” – mondta az ÖKK kérdésére Dr. Kovács László, a Kodolányi János Egyetem oktatási rektorhelyettese. Elmondta, hogy a duális képzéseken és a gyakorlatias oktatáson túl a személyre szabott menetrend, valamint a nemzetközi kapcsolatok is vonzók lehetnek a hallgatók számára. Mint elhangzott, az Erasmus keretein belül az összes kodolányis hallgató számára elérhető a nemzetközi oktatás, ezt a lehetőséget mindenki számára biztosítják. A rektorhelyettes sok székesfehérvári és környékbeli hallgatóra számít a következő tanévben, hiszen – ahogy fogalmazott – az intézmény regionális hatása erősödik.

A Kodolányi János Egyetemen elérhető alap- és mesterszakokról további információkat tudhatnak meg az egyetem honlapján. A felvételi jelentkezéssel kapcsolatos általános információkat a felvi.hu felületén érhetik el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >