Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Koncert a sötétben Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 21.
Slampoetry, Ady-vers és a Mezaliansz akusztik saját szerzeményei hangzottak el azon az Igézőben rendezett koncerten, amelyen a szervezők, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány és az EsélyKör az irodalmat és a zenét hívták segítségül egy különleges estéhez.

 

A „Ne csak a szemeddel láss” programra jelentkezők és az előadók, Kemény Zsófi író, költő, slammer és Agócs Márton, az Aurevoir. frontembere a teljes sötétségben töltöttek el egy órát, hogy megtapasztalják, látás nélkül milyen élményt nyújt egy kulturális est. Érzéseiket, benyomásaikat a koncertet követő beszélgetésen osztották meg egymással. A nézőtér soraiban helyet foglaló nemlátók, akik az Esélykör tagjai, saját tapasztalataikat elmesélve segítettek az élmények feldolgozásában.

Az épek érzékenyítését célzó eseményről szól az ÖKK Podcast legújabb epizódja. Az adásból kiderül, hogyan élesedik és válik sokkal érzékenyebbé az ember hallása, ha elveszti szeme világát, hogyan próbál szemkontaktust teremteni egy születésétől fogva sötétségben élő, és a koncert végére arra is választ kapunk, vajon jobban figyelünk-e a másikra, annak mondandójára, ha nem látjuk, csak halljuk őt?

Az adás elérhető a https://anchor.fm/fehervar   vagy a https://open.spotify.com/show/6UivQcpSxGjumUF8ILOsbY  oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >