Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Három szettben maradt alul a MÁV a Vasas ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsu Press   
2023. január 23.
3-0-s vereséget szenvedett a MÁV Előre SC-ST Solar a bajnoki címvédő Vasas Óbuda otthonában. A női röplabda Extraliga 9. fordulójában, a második szettben tudott szorosabb játékot kialakítani Nagy Fanni gárdája.

 

A bravúr reményében lépett pályára az utolsó helyen álló MÁV Előre a listavezető otthonában, szombat délután. A hazaiak 6-1-es szériával nyitottak, ami után jött is a vendég időkérés. Ez azonban nem változtatott a játék képén, 12-3-nál már jelentősen szétnyílt az olló a két gárda között. Végül Török Kata három egymást követő pontja zárta le a szettet, 25-11-nél. 1-0

A második játékrész teljesen más képet mutatott, mint az első. Maia Dvarocek szerezte az első pontot, majd ugyan 5-3-nál a Vasas vezetett, 7-7-nél már döntetlen állt az eredményjelzőn. A kiéletett csata sokáig folytatódott, 16-16-nál Tóth Jázmin pontjával egyenlített a MÁV Előre. 19-18-as fővárosi előnyt követően viszont zsinórban hat Vasas-pontot láthattak a szurkolók, ami megpecsételte a vendégcsapat sorsát, 25-18 lett a vége. 2-0

A harmadik etap ritkán látott képlet szerint zajlott: 9-8-ig mondhatni szoros küzdelem zajlott a pályán, ellenben ezután tizenegy labdamenetből jött ki sikerrel a pályaválasztó, míg a másik oldalon egyetlen pont sem született. 20-8 után Dvoracek szerzett pontot, de ez már kevés volt az üdvösséghez, 25-10-ra hozta ezt a szettet is a Vasas, 3-0-ra pedig megnyerte a bajnoki mérkőzést.

A MÁV Előre SC-ST Solar színeiben ezen a találkozón mutatkozott be a szerb Natasa Narancic, míg a klub legeredményesebb röplabdázója Maia Dvoracek volt tizenkét ponttal.

Női röplabda Extraliga, 9. forduló
Vasas Óbuda – MÁV Előre SC-ST Solar 3-0 (11, 18, 10)
Budapest, Folyondár utca. Vezette: Ujházi, Adler.
Vasas: Kump 10, Fábián 1, Bannister 13, Török 7, Fricova 8, Abdulazimova 4. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi 6, Skrypak, Papp 1, Jámbor 2, Boyko 7. Vezetőedző: Athanasopoulos.
MÁV: Gilfillan 5, Dvoracek 12, Karnitskaya, Tóth 7, Csabai, Dolotova 1. Csere: Kovács, Borostyán (liberók), Narancic, Szabó 2, Szilágyi, Ertz 3. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni: „A második szett kivételével semmilyen játékelemben nem tudtuk azt nyújtani, amit a múlt héten. Sajnálom, hogy ez így alakult és, hogy egy pillanatig sem tudtuk megnehezíteni ma a Vasas dolgát.”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >