Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvárra látogatott az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete
Székesfehérvárra látogatott az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 26.
Székesfehérvárra látogatott szerdán Paul Fox, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete. A diplomata – aki 2020 szeptembere óta tölti be a posztot – a város gazdaságával, civil életével ismerkedett, a Városházán tárgyalt dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, majd a Belvárost is megnézte egy rövid séta során.
 
A londoni születési Paul Foxot 2020 szeptemberében nevezték ki Őfelsége magyarországi nagykövetévé. Pályafutása igen szerteágazó, dolgozott többek között Moszkvában miniszteri tanácsosként, Dubaiban főkonzulként, Abu Dhabiban misszióvezető-helyettesként, illetve Varsóban szintén misszióvezető-helyettesként és főkonzulként. Számos fontos feladatkört látott el az FCO-ban, azaz a brit Külügy- és Nemzetközösségi Minisztériumban.
 
Nagy futballrajongó, Magyarországra a feleségével együtt jött, három felnőtt lánya van. Paul Fox már délelőtt megérkezett Székesfehérvárra, látogatást tett a CONTINEST Technologies Zrt-nél, majd a Titkok Háza Tudományos Élményközpontot és a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ felújított tereit is megnézte, tájékozódott a civil élet lehetőségeiről, színtereiről és az itt zajló oktató programokról. Ezt követően érkezett a Városházára, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel tárgyalt.
 
A találkozót követő sajtótájékoztatón a nagykövet örömét fejezte ki, hogy eljutott Székesfehérvárra, amely egy nagyon szép történelmi város. Fontosnak tartja, hogy megismerje a magyar városokat, és képet kapjon az általuk nyújtott lehetőségekről, hiszen “Budapest nem Magyarország, és Magyarország nem Budapest”.
 
A nagykövet hosszabb időt töltött a Titkok Házában, és érdeklődve hallgatta, hogy mennyi lehetőséget nyújtanak itt a gyerekek, fiatalok számára a természettudományos tantárgyak jobb megismerésére. Dr. Cser-Palkovics András polgármester megtisztelőnek nevezte a nagyköveti látogatást. A Városházán egy prezentációt mutatott be számára a városról, annak történelméről és - külön kérésére - kiemelten a zöldberuházásokról, a környezetvédelmi fejlesztésekről.
 
A városvezető tájékoztatta a nagykövetet a helyi gazdaságról, a kulturális és sportéletről, valamint a város katonai szerepéről, az itt működő NATO szervezeti egységekről is. A sajtótájékoztatót követő sétán Paul Fox a Belvárossal, annak értékeivel, nevezetességeivel is megismerkedett.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >