Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Fiatal, ambiciózus csapat épül - szurkolói ankétot tartott a MOL Fehérvár FC Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. január 26.
Szerdán este a Városháza Dísztermében tartott szurkolói ankétot a MOL Fehérvár FC. A csapat nemrég tért haza a horvátországi edzőtáborából, számos új igazolás érkezett a keretbe, a hétvégén pedig már a Kecskemét ellen játszanak bajnoki mérkőzést. A szurkolók Huszti Szabolcs vezetőedzőtől és Juhász Roland sportigazgatótól kérdezhettek.
 
Számos érdeklődő szurkoló jelent meg szerdán este a székesfehérvári Városháza Dísztermében a MOL Fehérvár FC szurkolói ankétján. A rendezvény nagy jelentőséggel bírt a szurkolók számára, hiszen az őszi szezonban hullámzó teljesítményt nyújtó Vidire nehéz mérkőzések várnak: mindössze 3 ponttal kerülik el a kieső zónát, 6 ponttal pedig az Európa Konferencia Liga helyektől vannak elmaradva.
 
A csapat felkészülése a januári edzőtábor alatt négy felkészülési mérkőzést is játszott, hasonló erőszintet képviselő ellenfelekkel, valamint több új igazolást is bemutattak. Ilyen új igazolás volt például a norvég Valerenga csapatától érkező 23 éves középpályás, Tobias Christensen, valamint a hondurasi válogatott, szintén a középpályán játszó Deybi Flores. A szurkolók szerdán este két olyan embert kérdezhettek, akik a MOL Fehérvár FC történelmébe játékosként is beírták a nevüket. Juhász Roland több mint 170 alkalommal lépett pályára a csapat színeiben, Huszti Szabolcs pedig 12 év légióskodás után választotta a székesfehérvári együttest, majd rögtön első évében Magyar Kupát nyert a csapattal.
 
A két szakember 2022 októberében vette át az irányítást a csapatnál. A legtöbb kérdés a klub átigazolásaira vonatkozóan érkezett. Ezzel kapcsolatban Juhász Roland sportigazgató elmondta, hogy nem a csapat jelenleg teljes átalakításon megy keresztül, folyamatosan érkeznek játékosok, akár az átigazolási időszak lezárulta után is. Konkrétumként említette, hogy legalább két játékost, egy támadót és egy szélsőt szeretne igazolni.
 
A cél egy fiatal, sikerre éhes csapat építése. Egy másik kérdésre válaszolva elhangzott, ezért nincs realitása többek között Nikolics Nemanja visszatérésének sem, hiszen a klub elkötelezett a fiatalítás mellett. Hozzátették: Nikolics érdemeit a jövőben hivatalos formában is meghálálja majd a klub.
 
„Mikor idejöttünk, elmondtuk, hogy szeretnénk változtatni a kereten, és olyan lépéseket tenni, hogy senki se érezze, bérelt helye van a keretben. Sok ember távozott a csapattól, köztük játékosok, pályaedző, scoutok, de továbbra is azt éreztem, hogy ugyanolyan lélektelen tekintetek vannak az öltözőben.” – fogalmazott Juhász Roland, aki hozzátette: a keret kialakítása során meg kell találniuk az egészséges egyensúlyt a fiatal, magyar játékosok és a légiósok szerepeltetésében.
 
Arra a szurkolói kérdésre, hogy mire lesznek képesek a tavaszi szezonban, egyik szakember sem szeretett volna jóslásokba bocsátkozni. Huszti Szabolcs vezetőedző elmondta: úgy készíti fel a csapatot, hogy bárki ellen lépjenek pályára, győzni szeretnének. Ennek érdekében azokat a játékosokat fogja pályára küldeni, akik a megfelelő attitűddel rendelkeznek. A mutatott játékkal kapcsolatban a vezetőedző így nyilatkozott:
 
„A kombinatív játékban hiszek, nem abban, hogy kimegy a labda a szélre és előre íveljük. Ezzel sincs semmi probléma, de tudom, hogy minőségi játékosokkal megoldható ez a fajta játék.” – szögezte le Huszti Szabolcs.
 
A MOL Fehérvár FC hazai pályán legközelebb február 4-én, szombaton 19.30 órától lép pályára a DVSC ellen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >