Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tájékoztató fórum a nyugdíjas közösségek vezetőinek Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 27.
Az idei évre tervezett városi programokról, a nyitva tartó kulturális intézményekről, a nyugdíjasoknak egyénileg és közösségileg igényelhető/rendelkezésre álló költségvetési forrásokról is tájékoztatást adott Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a székesfehérvári nyugdíjas szervezetek, klubok vezetőinek szervezett csütörtöki fórumon.

 

A hagyományokhoz hűen, idén – a járványidőszak után – ismét egy közös tájékoztató fórummal indították az évet a Székesfehérváron működő nyugdíjas szervezetek, egyesületek és klubok vezetői. Dr. Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatóját az év tervezett városi programjaival kezdte. Mint mondta, az energiahelyzet okán olyan jelentősen nőttek meg a költségek, hogy ezt figyelembe véve igyekeznek egy olyan stabil költségvetést tervezni,  amely  biztosítja az önkormányzati intézmények biztonságos működését és az ott dolgozó közel négyezer munkavállaló stabilitását is. Ezért több területen takarékoskodni kell, ezek egyike a rendezvényeké. A város mindegyik nagy rendezvénye a tervek szerint megvalósul, csak az időtartamban és a programösszetételben lehetnek változások.

Szólt a Nyitott tornatermek program keretében jelenleg elérhető, nyugdíjasoknak szóló tornákról, valamint a nyitva tartó kulturális intézményekről. A polgármester elmondta azt is, a tervek szerint március 1-jétől ismét kinyit a Vörösmarty Színház, március 31-től a Székesfehérvári Kulturális és Közösségi Központ közösségi házai, valamint a Szent István Király Múzeum kiállítóterei, majd április 30-tól a Vörösmarty Mihály Könyvtár összes részlege. Felhívta a klubvezetők figyelmét arra, hogy amennyiben a nyugdíjas közösségeknek ezen időpontokig helyre van szükségük egy találkozó vagy program lebonyolításához, akkor a Viktória Rehabilitációs Központban rendelkezésre áll ilyen lehetőség. Ebben Molnár Tamás tanácsnok nyújt segítséget a szervezeteknek.

A tájékoztató zárásaként dr. Cser-Palkovics András beszélt azokról a pénzbeli forrásokról, amelyeket a saját költségvetéséből nyújt a város a nyugdíjasok és nyugdíjas közösségek részére. Népszerű az évente egyszer igényelhető, 65 éve felettieknek szóló 7500 forintos támogatás, erre január közepéig 8938 kérelem érkezett a Polgármesteri Hivatalba. A polgármester megerősítette, hogy a támogatásra szánt forrás egész évben rendelkezésre áll, a kérelem nincs időponthoz kötve, bármikor benyújtható. A közösségek támagtására az idei évben is lesz lehetőség, a költségvetés tervezése időszakában úgy látják, hogy a különböző alapok pénzösszegében nem lesz változás. Így a hagyományos formákban érhető el az önkormányzati támogatás akár a polgármesteri vagy egyéni képviselői keret terhére, illetve a Társadalmi Felelősségvállalási Alapra kiírt pályázatokon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >