Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jégkorong MK: újra elbukta a kupadöntőt a Volán! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. január 30.
El van átkozva a Magyar Kupa döntőiben a Hydro Fehérvár AV19. Az egyértelműen legerősebb, legrangosabb ligában szereplő magyar jégkorong csapat zsinórban a negyedik MK-döntőjét vesztette el toronymagas favoritként. Ezúttal a volt MAC, a BJA alakulata tréfálta meg 2-2 után szétlövésben, jobb büntetőzéssel.

 

Ez már a sokadik alkalom volt, ami bebizonyította, hogy részint egy-egy adott mérkőzésre a Volán után következő legjobb honi csapatok is fel tudják szívni magukat az erősebb gárda ellen, részint ezeken a meccseken a szerencse is a kisebbeket segíti, részint pedig nem feltétlenül tesz meg mindent a sikerért a Volán minden tagja. A légiósok kifejezetten visszafogottak ezeken a számukra nem túl értékes meccseken.

Tény, hogy egy kanadai, amerikai vagy finn játékosnak az ajánlókönyvében nem sokat ér egy “Magyar Kupa-győztes” bejegyzés az eredménysorban a CHL (Bajnokok Ligája) vagy az ICEHL (az osztrák nemzetközi liga) szereplések, eredmények mellett, mindazonáltal kötelessége volna mindegyikőjüknek csapatuk minden mérkőzésén maximálisan ott lenniük fejben és fizikálisan egyaránt.

Nincs mese: az ICEHL-ben kell most már villantania Kevin Constantine csapatának, amely pénteken 19.15 órakor a közvetlenül előtte álló Klagenfurtot fogadja amolyan utolsó szalmaszál mérkőzésen. Amennyiben nem nyer, a matekozás még mehet, de szinte biztosan nem tud az első hatba kerülni az alapszakasz végére, azaz egy lutri középszakaszban kell tovább küzdenie a rájátszásért.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >