Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A sportgazdaságtan szakon végzett diákokat köszöntötték az Alba Regia Sportcsarnokban Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. január 31.
Második alkalommal tartották meg azt a végzős gálát, melyen a sportgazdaságtan hallgatók sikeres záróvizsgáit ünnepelték. Idén nyolc hallgató végzett az országban kizárólag Székesfehérváron elérhető specializáción.
 
A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal köszöntötték a Corvinus Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakának sportgazdaságtan szakirányán végzett hallgatóit az Alba Regia Sportcsarnokban. Idén folytatódott a hagyomány, a második évfolyam végzősei jó hangulatú délutánon ünnepelhették tanulmányi sikereiket.
 
A sportgazdáságtan specializáció kizárólag Székesfehérváron érhető el, létrejöttét pedig a hallgatói igény szülte. Az elmúlt években ugyanis több diák is érdeklődött, milyen alapszakot válasszon, ha később a sportközgazdász mesterképzésre szeretne jelentkezni.
 
„Készek vagytok arra, hogy kilépjetek a munkaerőpiacra, valamint arra is, hogy tovább menjetek a Sportközgazdász mesterszakra.” – értékelte a második évfolyam eredményeit Dr. András Krisztina, a Corvinus Egyetem szakfelelős-egyetemi docense.
 
Ahogy fogalmazott, a sportgazdaságtan specializáció előnyei közé tartozik, hogy a duális képzésben résztvevő partnerek által gyakorlatorientált oktatást biztosít, valamint a sportolói karriert is segíti. Utóbbira jó példa az idei évben Gerhát Kincső, aki kézilabdás karrierje mellett a tanulmányaiban is kiemelkedőt nyújtott.
 
Mészáros Attila alpolgármester a város nevében köszöntötte a második évfolyam hallgatóit.
 
„A város sportélete több tekintetben is egyedülálló, ezért fontos, hogy olyan szakemberek dolgozzanak az egyesületeknél, akik a szakmaiság mellett a gazdasági területeken is remekelnek.” – fogalmazott az alpolgármester, aki kiemelte, hogy Székesfehérvár tíz első osztályú sportcsapatnak ad otthont, amelyeknek mindig szüksége lesz jó szakemberekre.
 
Elmondta, hogy a sportgazdaságtan specializáció a jövőben is folytatódik a városban. A végzett hallgatók közül ketten is külön elismerésben részesültek. A közösségért végzett kimagasló munkájáért Szmolár Nikoletta vehetett át díjat, a Jó tanuló, jó sportoló elismerést pedig Gerhát Kincső, az Alba Fehérvár KC kézilabdázója kapta meg.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >