Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A 90 éves Palkovics Jánosnét köszöntötték születésnapja alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. február 01.
A kilencvenedik születésnapját ünneplő Palkovics Jánosné családi körben, jó hangulatban fogadta a hozzá érkező vendégeket, a miniszterelnök által aláírt emléklapot és az önkormányzati ajándékcsomagot átadó Mészáros Attila alpolgármestert, önkormányzati képviselőt.
 
Palkovics Jánosné 1933. január 31-én született a Széchenyi utcában, a jelenlegi otthona szomszédságában. Aktív korában női szabóként dolgozott, mely mesterséget nyugdíjas koráig nagy lelkesedéssel gyakorolta. Férjével, Palkovics Jánossal három hónap híján 70 évet éltek boldog házaságban.
 
Férje másfél évvel ezelőtti halála, valamint az elmúlt években az életét nehezítő betegségek ellenére vidám, és sok erőt kap összetartó családjától is. Palkovics Jánosné minden nap főz, kedvenc fogásai közé tartozik a rakott káposzta – melynek receptjét nagy becsben őrzi –, de persze vasárnaponként az elmaradhatatlan húsleves is a menü része. A hétköznapokat színeseti nagy családja.
 
Gyermekei és unokái mellett 13 dédunokája is rendszeresen látogatja, ezek alkalmával pedig szívesen töltenek minőségi időt a dédimamával. Ilyenkor sor kerül közös sütésre-főzésre és az elmúlt évtizedek emlékeinek felidézésére is. Az ünnepelt nagy becsben tartja az elmúlt 90 év emlékeit, a jeles eseményekről őrzött fényképeket, újságcikkeket gondosan őrzi.
 
Az ünnepeltet a város nevében Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő köszöntötte, aki a városi ajándékcsomag mellett a miniszterelnök által aláírt emléklapot is átadta.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >