Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Csoóri-Csanády könyvbemutató, Jókai Anna-színpadi játék, Schäffer Erzsébet-előadás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. február 03.
Az irodalombarátokat, a színházkedvelőket, a népművészet iránt érdeklődőket, a komoly beszélgetésre és a könnyed szórakozásra vágyókat egyaránt várják a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház színes februári programjaira. Az intézmény a felújítás miatt jelenleg a Mátyás király körút felől közelíthető meg.

 



Február 3-án, pénteken
17.00 órakor kezdődik a Csoóri Sándor 90, Csanádi Imre 100 című tanulmánykötet abemutatója a Csoóri Sándor Társaság szervezésében. Az eseményen Vári Fábián László Kossuth-díjas költő Izabella Caussanel, Csoóri Sándor “Sündi”, az Ötödik Évszak zenekar tagjai, valamint Csengey Márton versmondó. A program moderátora Bakonyi István, a Csoóri Sándor Társaság elnöke lesz.

Február 10-én, pénteken
18.00 órakor Átvilágítás címmel rendeznek színpadi játékot, amely Jókai Anna legfontosabb élethelyzeteit, filozófiai gondolatait tárja a közönség elé prózában és versben. Jókai Anna szerepében Juhász Rózát láthatjuk a színpadon. Az előadás címét Jókai Anna azonos című önéletírása adta. 

Február 11-én, szombaton
11.00 órakor Sorsok és fonalak címmel emlékkiállítás nyílik a tavaly elhunyt Hollósi István, a Seregélyesi Tájház létrehozója, gondozója tiszteletére, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Itt mutatják be a Hollósi Istvánról és a Tájházról szóló új kiadványt. A tárlatot Sajtos József, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója nyitja meg, a program ideje alatt kézműves bemutatókkal várják az érdeklődőket.

Február 14-én, kedden
17.00 órai kezdettel Schäffer Erzsébet Pulitzer-emlékdíjas újságíró, író, publicista, számos sikerkönyv szerzője lesz az intézmény vendége a Házasság hetéhez kapcsolódóan. Beszélgetőpartnere Iancu Laura költő lesz. A program címe: Játsszunk szerelmet, gyermeket, családot! – Miért vágyik az ember a jóra?

Február 26-án, vasárnap
19.00 órakor Farsangbúcsúztató címmel kezdődik szórakoztató, zenés műsor Buch Tibor és barátai szervezésében. Közreműködik Lőrincz Judit operaénekes, Horváth Elemér “Emi” hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész Jegyek válthatóak személyesen a Tourinform Irodában és online is.

A Szent István Művelődési Házban közben folyamatosan zajlanak a felújítási munkálatok, melyek a bejárati kapualjat is érintik. A biztonságos közlekedés érdekében átmenetileg megszűnt a Liszt Ferenc utca felőli bejárás, az intézmény a Mátyás király körút 1. szám irányából, a Szent Gellért Hotel felől közelíthető meg

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >