Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
XII. Fehérvári Orvosnapok: fókuszban a sürgősségi betegellátás Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. február 03.
Két év után újra személyesen találkozhattak a szakemberek a XII. Fehérvári Orvosnapok keretében. A szakma képviselői a sürgősségi betegellátás kérdését vitatják meg, melynek témája a módosuló egészségügyi jogszabályok miatt kiemelt fontosságú.
 
A XII. Fehérvári Orvosnapokat a pandémia idején online formában rendezték meg, most azonban újra a szokott helyen és időben találkozhattak egymással az orvosszakma képviselői. A szakemberek ezúttal a sürgősségi betegellátással kapcsolatban felmerülő kérdéseket beszélik át a Hotel Magyar Királyban. A konferencia témája annál is inkább aktuális, hiszen az egészségügyi ellátás átalakításáról szóló új jogszabály a sürgősségi betegellátást is érinti. A cél, hogy minden segítségre szoruló beteg – a megfelelő iránymutatás mellett – a megfelelő ellátást kapja, ezzel tehermentesítve a sürgősségi betegellátást.
 
„A kérdés nem az, hogy miért nem, hanem az, hogy hogyan.” – fogalmazott megnyitó beszédében Prof. Dr. Izbéki Ferenc, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház osztályvezető főorvosa az új jogszabállyal kapcsolatban.
 
A főorvos elmondta, a hétvége programját úgy állították össze, hogy a kollégák minden területről megoszthassák egymással tapasztalataikat. Hangsúlyozta: a konferencia célja, hogy a problémákat úgy hozzák felszínre, hogy arra megoldást is találjanak.
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester beszédében a város nevében megköszönte az egészségügyben tevékenykedő szakemberek áldozatos munkáját. Elmondta, hogy a konferencián minden évben fontos témák kerülnek elő, a mostani alkalom azonban különösen aktuális az új egészségügyi jogszabályok miatt.
 
Ahogy a városvezető fogalmazott: szükség volt a betegutakat és az ügyeleti ellátást is érintő változásra, azonban arról egyáltalán nincs meggyőződve, hogy Székesfehérvár szempontjából előrelépést fognak jelenteni a módosítások.
 
Egészen biztos, hogy a bevezetésre kerülő szabályozás finomításra szorul, ezzel kapcsolatban pedig hamarosan el is kezdődnek az egyeztetések – fogalmazott a polgármester, aki hozzátette: a kórház és az önkormányzat között a jövőben is szoros lesz az együttműködés, a közös érdek pedig most is a magas színvonalú egészségügyi szolgáltatás biztosítása a székesfehérváriaknak.
 
Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója arról szólt, hogy az egészségügyi rendszert érintő változtatások valószínűleg az év végén, decemberben kerülhetnek bevezetésre Fejér megyében és Székesfehérváron, ez előtt pedig van idő a többi megye tapasztalatait értékelni. A megnyitó után Dr. med. habil. Kanizsai Péter előadása következett
 
Sürgősség a betegellátásban címmel, majd többek között a székesfehérvári sürgősségi betegellátásról, valamint a nem sürgősségi ellátást igénylő esetekről is hallhattak a résztvevők.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >