Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ismét meghirdették a hadtörténelmi témájú gyermekrajzpályázatot
Ismét meghirdették a hadtörténelmi témájú gyermekrajzpályázatot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. február 06.
Fényesebb a láncnál a kard! mottóval hirdették meg idén a hadtörténelmi témájú, Kárpát-medencei gyermekrajz-pályázatot. 8-16 év közötti tanulók, vagy ebből a korosztályból szerveződő diákcsoportok vehetnek részt. Az alkotásokat papírra vetve és online formában is várják 2023. március 17-ig.

 

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a Nagyváradi Tanoda Egyesület közös pályázatával a 200 éve született Petőfi Sándor előtt tisztelegnek és megemlékeznek a honvédseregünk létrejöttének 175. évfordulójáról is. Céljuk, hogy az alkotók a magyar hadtörténelem bármely időszakából, bármilyen – ismert vagy ismeretlen – katonát, hősies tetteket, jelentős eseményeket, fontos helyszíneket, vagy akár fegyvereket, zászlókat, egyenruhákat jelenítsenek meg.

A pályázatnak két kategóriája van. Az elsőben a hagyományos, papíralapú pályamunkákat kell  postai úton beküldeni vagy személyesen leadni az alábbi helyszíneken, címeken:
HTBK Székesfehérvári Szervezete; Székesfehérvár, Malom u. 2.; H-8000

Asociatia Tanoda; 410001 ORADEA; str. Academiei Nr. 17. jud Bihor ROMANIA

A második kategóriában a résztvevők jó minőségű, digitális (jpg) képek formájában küldhetik el a munkáikat a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címre.

Egy alkotó mindkét kategóriában részt vehet akár több pályamunkával is. A beküldési határidő 2023. március 17., a díjazottakat április 25-ig értesítik. Az eredményhirdetés Nagyváradon májusban, Székesfehérváron pedig június elején, a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan lesz. A részletes pályázati kiírás a KEMPP honlapján olvasható.



 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >