Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elfogadták az új SZMSZ-t Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 18.

ImageA rendkívüli közgyűlésen 27 igen, 0 nem és 1 tartózkodás mellett elfogadták a Polgármesteri Hivatal új Szervezeti és Működési Szabályzatát a jelenlévő képviselők. A város jegyzőjével és a frakciókkal előzetesen egyeztetett új SZMSZ célja az, hogy gyorsabb és átláthatóbb legyen az ügyintézés.

 

Az új SZMSZ-szel kapcsolatosan Szigli István felszólalásában jelezte: reméli, hogy szervezet-hatékonyan tud majd a jövőben működni a Polgármesteri Hivatal, s jobban tud majd koncentrálni a feladatokra. Ezen kívül javaslatot tett egy Műszaki Ellenőri Iroda létrehozására, amelyet véleménye szerint közvetlenül a jegyzői hatáskör alatt kellene elhelyezni.

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András kijelentette: a Polgári Frakció támogatni fogja az előterjesztést, a Sportiroda kapcsán létrejött ellenhangokra pedig azt mondta, hogy az azzal kapcsolatos döntés nem újkeletű, hanem egy évekkel ezelőtt megfogalmazott közgyűlési határozatnak szeretnének érvényt szerezni végre.

 

Image
.

Az SZMSZ-hez Brájer Éva is hozzászólt. „Kevés Európai város rendelkezik olyan történelmi múlttal, mint Székesfehérvár.” – kezdte beszédét, majd kifejtette, hogy e „ritka kincsünket, a múltunkat” a hivatali rendszerben is meg kell jeleníteni. Számos olyan terület van, amiben a sport és a kultúra érintett a technikai szervezési munkát nézve. Szét kell azonban választani őket, hogy hatékonyabban tudjanak dolgozni, saját feladataikra koncentrálva, tehát dolgozzanak külön!

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Székesfehérvár jegyzője, dr. Bóka Viktor – mint előterjesztő – szavazás nélkül elfogadta Brájer Éva javaslatát.

Az új SZMSZ-t végül 27 igen, 0 nem és 1 tartózkodás mellett elfogadták a képviselők. Ennek értelmében a politikusok a jegyzőn, az aljegyzőn és a főosztályokon keresztül tartják majd a kapcsolatot a Polgármesteri Hivatallal. Hat főosztályt alakítanak ki: Jogi-, Hatósági-, Városüzemeltetési-, Humán-, Városfejlesztési-, valamint a Gazdálkodási és Gazdasági főosztályt. A Polgármesteri Hivatal munkáját a jegyző és az aljegyző irányítja majd.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >