Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A „leghuszárabb huszár” a Barátság moziban
A „leghuszárabb huszár” a Barátság moziban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. március 11.
A nemzeti ünnep, március 15-e hetében mutatják be a Barátság moziban a Hadik című történelmi kalandfilmet, amely Hadik András merész, 1757-es berlini portyáját és a legendás 24 darab balkezes kesztyű történetét eleveníti fel látványos, nagyszabású akciójelenetekkel. Az alkotást márciusban három időpontban, március 13-án, március 18-án és március 28-án vetítik.

 


1757. Hadik András és mindenre elszánt csapata végrehajtja a történelem legvakmerőbb huszárcsínyét. A hétéves háború idején Hadik különleges küldetést kap Mária Teréziától: huszáregységeivel titokban fel kell nyomulnia Berlinig, hogy Nagy Frigyes porosz király távollétében elfoglalják és megsarcolják az ellenséges fővárost. Hadik és katonái az éjszaka leple és mindössze hat nap alatt tették meg a 450 kilométeres távolságot, hogy rajtaüssenek a városon és az azt védelmező helyőrségen. A képtelen támadás teljesen váratlanul éri a poroszokat, ennek is köszönhető a küldetés fényes sikere. Hadik serege azelőtt távozik az elfoglalt Berlinből, hogy az ellenség erősítése megérkezne a városba.

A tavaly forgatott új, magyar történelmi kalandfilm tartalmas szórakozást ígér. A film csütörtökön debütált. Székesfehérváron a Barátság mozi március 13-án, hétfőn 20 órától tűzi műsorára. A Szikora János rendezte alkotásban Trill Zsolt, Szabó Győző, Molnár Áron, Horváth Lili, Szalma Tamás mellett a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagjai is szerepelnek. A filmet a hétfői időponton kívül még két alkalommal: március 18-án, szombaton 20 órától, valamint március 28-án, kedden 18 órától nézhetik meg az érdeklődők.

További információ: https://musor.baratsagmozi.hu

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >