Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Francia sikerfilmek premier előtt a Barátság moziban
Francia sikerfilmek premier előtt a Barátság moziban Nyomtatás E-mail
Írta: Sábián Anna   
2023. március 13.
Négy francia vígjátékot vetít premier előtt a Barátság mozi a Frankofón Filmnapokon, amelyet idén már 13. alkalommal szervez meg partnerei segítségével a budapesti Francia Intézet a hazai filmszínházakban. A filmeket francia nyelven, magyar felirattal láthatja a közönség március 16-án és 17-én; az előadásokra kedvezményes áron váltható belépő, ha valaki több filmet is meg szeretne nézni.

 



A legfrissebb francia nyelvű filmtermést vonultatja fel a 13. Frankofón Filmnapok: a velencei, a cannes-i, a berlini és a torontói nemzetközi filmfesztivál programjából csemegéző, műfajilag is sokszínű filmszemle gazdag kínálatából négy vígjátékot választott ki a Barátság mozi. A filmnapok során többek között olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Virginie Efira, Chiara Mastroianni, François Cluzet és Audrey Lamy; Louis Garrelt pedig rendezőként is megismerheti a magyar közönség.

A filmnapok első előadása az Egy röpke románc naplója című francia vígjáték lesz március 16-án, csütörtökön 18 órakor; a film világpremierje a cannes-i filmfesztivál hivatalos válogatásában volt. A történet főszereplői, a laza és független egyedülálló anya, Charlotte és a szorongó, nős Simon szenvedélyes viszonyba kezdenek, és bár egyetértenek abban, hogy nincs közös jövőjük, mégis egyre jobban kezdenek kötődni egymáshoz.

A Konyhafőnök című francia vígjátékkal folytatódik a program március 16-án, csütörtökön 20 órakor. A film főhőse, Cathy gyerekkora óta arról álmodik, hogy egyszer saját étterme lesz. De itt áll negyvenévesen, és semmi sem úgy alakult, ahogy elképzelte. Kénytelen hát elszegődni szakácsnak... egy fiatalkorú bevándorlóknak fenntartott átmeneti otthonba. A szakácsot alakító Audrey Lamy megkapta a legjobb női főszereplő díját a tavalyi Alpe d’Huez vígjátékfesztiválon.

Másnap, március 17-én, pénteken este hatkor egy szerelmi történetet láthat a közönség: a Mások gyerekei című, a dráma és a vígjáték határán mozgó alkotás a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. Rachel imádja tanári munkáját, szenvedéllyel teli életet él és egyre közelebb kerül új szerelméhez, Alihoz, akinek a korábbi kapcsolatából már van egy négyéves kislánya. Hamarosan szorosan kötődnek egymáshoz, de Rachelben él a vágy, hogy ő maga is gyereket szüljön.

Az idei esemény zárófilmje is egy családi történet lesz március 17-én, pénteken 20 órakor: Családban marad című francia vígjátékot versenyen kívül vetítették a legutóbbi cannes-i fesztiválon. Amikor Abel megtudja, hogy az anyja egy börtönviselt férfihoz készül hozzámenni, bepánikol. Feléled benne a védelmező ösztön, és a legjobb barátnőjével követik, megfigyelik a mostohaapa-jelöltet. Aztán ahogy a dolgok haladnak előre, Abel bepillant, sőt beszáll egy egészen más világba...

A 13. Frankofón Filmnapok előadásaira jegyek a mozi pénztárában és honlapján válthatók: www.baratsagmozi.hu – ha valaki több filmet is meg szeretne nézni, akkor kedvezményes belépőt is válthat a pénztárban.



13. Frankofón Filmnapok
2023. március 16–17., Barátság mozi 


2023. március 16., csütörtök 18.00
Egy röpke románc naplója
francia vígjáték, dráma, 100 perc, 2022 (BA)
Rendező: Emmanuel Mouret
Szereplők: Sandrine Kiberlain, Vincent Macaigne, Georgia Scalliet

2023. március 16., csütörtök 20.00
Konyhafőnök
francia vígjáték, 97 perc, 2022 (12)
Rendező: Louis-Julien Petit
Szereplők: Audrey Lamy, François Cluzet

2023. március 17., péntek 18.00
Mások gyerekei
francia dráma, vígjáték, 103 perc, 2022 (16)
Rendező: Rebecca Zlotowski
Szereplők: Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni 

2023. március 17., péntek 20.00
Családban marad
francia vígjáték, 100 perc, 2022 (BA)
Rendező: Louis Garrel
Szereplők: Roschdy Zem, Noémie Merlant, Louis Garrel

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >