Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Barangol a vándorszínész – vetélkedő felsősöknek a Petőfi200 Emlékév keretében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. március 17.
Barangol a vándorszínész címmel szervez vetélkedőt a Petőfi200 Emlékév keretében a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A versenyen Székesfehérváron és Fejér vármegyében tanuló 11-14 éves diákok vehetnek részt csapatokban, a regisztrációs időszak március 16-án kezdődött.

 

A vetélkedő célja, hogy a fiatalok játékos feladatok segítségével megemlékezzenek a közkedvelt költőről, és elmélyítsék tudásukat Petőfi verseire, életművére, vándorszínészi múltjára és neves kortársaira vonatkozóan.  

A versenyre 5-8. évfolyamos csapatok jelentkezhetnek a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, a regisztrációs időszak március 16-tól április 5-ig tart. Az első forduló online formában zajlik március 27-e és április 5-e között vers- és korkutatás, illetve Petőfi életrajza témakörökben. A második, egyben döntő fordulóba a legtöbb pontszámot elért csapatok kerülnek be. A személyes részvételű finálé május 8-án 10.00 órakor kezdődik a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár Olvasótermében.

A legjobban szereplő csapatok (a diákok és felkészítő tanáruk) 32.000 Ft, 24.000 és 16.000 Ft értékű könyvvásárlási utalványt és könyveket kapnak a zsűritől.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >