Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Zenei örökségünk - unikális zeneművek a Traverata kvartett előadásában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. március 20.
Negyedik előadásával folytatódik a Zenei örökségünk című koncertsorozat a Szent István Király Múzeum szervezésében. Az eseményen a múzeum mintegy másfél ezer tételt számláló kottagyűjteményéből válogatott dallamok csendülnek fel.

 

 

A Szent István Király Múzeum könyvtára közel másfél ezer tételt számláló kottagyűjteménnyel büszkélkedhet, melyek között vannak kéziratok, korabeli nyomdai kiadások is. A Zenei örökségünk koncertsorozat soron következő alkalmával ezúttal a Végh-gyűjteményből hallhatnak műveket az érdeklődők.

A 17. században nemesi rangot kapott Végh-család zenei tevékenységét a 18. század végétől követték.  A család férfitagjai jellemzően magas pozíciót képviselő, jogi végzettségű, vezető tisztségeket betöltő emberek voltak, akik között néhányan remek zenészek és mecénások lettek. A kottagyűjteményt Végh Ignác alapozta meg, az általa építtetett verebi kastélyban hosszú éveken át működött 18-20 fős zenésztársulat. A családi krónika szerint maga Joseph Haydn is megfordult a kastélyban, mint vendégzenész.

Március 20-án, hétfőn 18.00 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban Végh Ignác fuvolás kottatárából a Traverata kvartett játssza el a legismertebb tételeket.

A program ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >