Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 95 éves Zoltán Tibort köszöntötte Szabó Bakos Györgyné
95 éves Zoltán Tibort köszöntötte Szabó Bakos Györgyné Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2023. március 21.
95 éve él – kisebb-nagyobb megszakításokkal – Székesfehérváron Zoltán Tibor. Születésnapja alkalmából Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő köszöntötte hétfőn délelőtt belvárosi lakásában.

 



95. születésnapján Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő köszöntötte Zoltán Tibort a város nevében, és adta át a miniszterelnöki emléklapot és a város ajándékcsomagját.

Katonai középiskolába járt, de a második világháború után bezárult előtte a katonai pálya. Az amerikai fogságból hazajőve nem sok lehetőség állt Zoltán Tibor előtt, így inasnak állt, villanyszerelő és rádióműszerész mellett tanulta a szakmát, és mint fogalmazott, „én egy életen keresztül iparos lettem". Műszerész lett, és 40 évig dolgozott aktívan, hol vállalatoknál – a Keravillban, a Motorjavítóban –, hol a székesfehérvári rádióállomáson. Részt vett a Petőfi Rádió új nagy teljesítményű adótornyának beüzemelésében, és ő volt a műszaki vezetője az 1956-ban sugárzó forradalmi Vörösmarty Rádiónak.

Már nagyon korán, 1952-ben iparengedélyt kapott, és a Bableves kocsma közelében, a Piac tér régi iparos során nyitotta meg kis üzletét. Kezdetben a régi, a háborús fosztogatásokat földbe ásva túlélő készülékek, majd a Néprádiók adtak sok munkát, de mindig az igényekhez is igazodott a profil. A lánya órásként vett részt a családi üzletben, később pedig gázöngyújtókkal kezdett foglalkozni. Persze a műszerészség mindig megmaradt, ma is ott áll a kisszobában az egyik ismerősnek a készüléke: „arra vár, hogy megvarázsoljam."

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >