Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Felolvasóest Bódás János verseiből a Vörösmarty Társaságnál
Felolvasóest Bódás János verseiből a Vörösmarty Társaságnál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. március 28.
A lelkész-költő válogatott verseiből Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke olvas fel március 29-én, szerdán este. A táci születésű Bódás János református lelkész élete során számos verseskötetet írt, ezekből hallhatnak részleteket az est során.

 

 

 

Bódás János református lelkész, költő 1905-ben született Tácon, majd a pápai Református Kollégium Gimnáziumában végezte középiskolai tanulmányait. 1930-ban szentelték lelkésszé, később pedig segédlelkészként és hitoktató-lelkészként is dolgozott. Székesfehérvárra 1939. december elsején került és 1974-es nyugdíjba vonulásáig itt is szolgált. Az írás mindig is érdekelte, első verseskötete még Pápán jelent meg 1926-ban, Új titkok előtt címmel. Úgy tartják, költészete a székesfehérvári lelkipásztori szolgálatának évtizedeiben teljesedett ki.

A Vörösmarty Társaság március 29-én, szerdán 17.00 órától Bódás János műveiből tart felolvasóestet a Kossuth utca 14-ben. Az estet Vakler Lajos Penna Regia-díjas újságíró bevezetője nyitja meg, majd a verseket Bobory Zoltán, a társaság elnöke olvassa fel.

A rendezvény ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >