Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Polak, Węgier, dwa bratanki" – kodályos program a lengyel-magyar barátság napján Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. március 29.
Március 23-a a lengyel-magyar barátság napja. A jeles ünnepen a város és a vármegye önkormányzatai által szervezett programokhoz több fehérvári intézmény is csatlakozott. A Kodály iskolában a 8.é osztálynak tartottak rendhagyó tanítási órákat ezen a napon.

 



Idén is számos, a lengyel-magyar barátság napjához kapcsolódó programmal készült Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Vármegyei Önkormányzat, a Székesfehérvári Lengyel Nemzetisági Önkormányzat közreműködésével. Meghívásukra az eseményeken lengyel testvérvárosunk, Opole, valamint Opole Vajdaság képviselői részt vettek. A március 23-i ünnephez több fehérvári kulturális és közművelődési, valamint oktatási intézmény is csatlakozott.

A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI 8.é osztálya rendhagyó tanítási órákon vett részt a lengyel-magyar barátság napja alkalmából. A diákok megismerhették a régi mondást – „Polak, Węgier, dwa bratanki”, azaz „Lengyel, magyar két jó barát” –, valamint játékosan rendszerezhették ismereteiket Lengyelországról, felfedezhették, hogy mennyi közös van a lengyel és a magyar nép múltjában, rímeket faragtak, Chopint hallgattak, valamint a két nemzet jelképeit saját rajzokon örökítették meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >