Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét nyertek a csabaiak, ők jutottak elődöntőbe
Ismét nyertek a csabaiak, ők jutottak elődöntőbe Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsu Press   
2023. március 30.
Harmadjára is 3:0-ra kikapott a MÁV Előre SC-ST Solar a jóval esélyesebb Swietelsky-Békéscsabától a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban szintén 3:0-ra maradt alul Nagy Fanni alakulata, amely a folytatásban az 5-8. helyért játszhat.

 

A Maia Dvoracek, Elvita Dolotova és Diana Karnitskaya nélkül felálló MÁV Előre jól kezdett, hiszen az első négy pontot egyaránt begyűjtötte. Vasileva pontjával 7:7-nél egalizált a Békéscsaba, majd a vezetést is megszerezte. 15:14-ig tulajdonképpen fej fej mellett haladtak a csapatok, utána viszont rákapcsoltak a hazaiak és 20:14-re meglógtak. Érdemi felzárkózás nem jött vendég oldalon, a Békéscsaba 25:18-ra nyert. 1:0

A második szett 9:8-ig volt szoros, előtte hol egyik, hol másik fél vezetett, vagy éppen döntetlent mutatott az eredményjelző. Ezután viszont öt ponttal ellépett a viharsarki gárda és végül magabiztos, 25:17-es sikert aratott. 2:0

Mindösze egy játszmagyőzelemre került a bajnokaspiráns a mérkőzés és egyben a párharc megnyerésétől, és ezt nem is bízta a véletlenre. 4-0-val nyitottak a vendéglátók a harmadik etapban, majd ugyan Tóth Jázmin, Anne Ertz és Haley Gilfillan pontjainak is köszönhetően 8-7-re felzárkózott a MÁV Előre, egyenlítés helyett ismét meglógtak a békésiek. 14-9-re, majd 24-24-re is vezettek, végül Aktas zárta le a szettet 25:14-re, a Békéscsaba 3:0-s győzelmét elősegítve. A háromszettes hazai sikerrel a negyeddöntős párharcot is behúzta a Békéscsaba 3:0-ra, így bejutott az Extraliga elődöntőjébe, míg a MÁV Előre SC-ST Solar az 5-8. helyért folytathatja a bajnoki csatározást.

Női röplabda Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre SC-ST Solar 3:0 (18, 17, 14)
Békéscsaba, 900 néző. Vezette: Halász, Barabás.
Békéscsaba: Drpa 4, Vasileva 15, Glemboczki 9, Bodnár 8, Pintér 5, Bagyinka 2. Csere: Kertész (liberó), Karhu, Oliinyk 1, Aktas 13. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV: Gilfillan 3, Kiss, Narancic 3, Tóth 10, Szabó 5, Ertz 13. Csere: Kovács (liberó), Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni: „Sajnos egy sérülés miatt felforgatott felállásban léptünk ma pályára, de úgy gondolom, hogy így is megpróbálták a lányok a maximumot nyújtani. Ma ez ennyire volt elég, de a küzdéssel és az akarattal nem volt gond, és erre tudunk a jövőben építeni. Sok sikert kívánunk a Békéscsabának a legjobb négy között!”

Továbbjutott a Békéscsaba 3:0-s összesítéssel.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >