Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Pünkösdhétfőn rendezik a 12. TESZ futást
Pünkösdhétfőn rendezik a 12. TESZ futást Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. május 25.
Május 29-én, pünkösdhétfőn ismét megmozdul a Belváros. Tizenkettedik alkalommal várják a székesfehérvári futókat a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyre, ahol a mozgás örömén túl a fehérvári iskolákért is futhatnak a résztvevők. A futóesemény miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a Rákóczi úton és a Várkörúton.

 

 

Szerdán délelőtt az Alba Regia Atlétikai Klub sajtótájékoztatón ismertette a 12. TESZ futás részleteit. A május 29-én, pünkösdhétfőn 17.00 órakor rajtoló futóversenyen idén is két távon, egyéniben és váltóban állhatnak rajthoz a futók. Nem marad el a DEPÓNIA futás sem, melynek rajtja 18.30 órakor lesz, jelentkezni pedig kizárólag a helyszínen, egy laposra taposott PET-palackkal lehet. A DEPÓNIA futás 1,6 kilométeres távján kicsik és nagyok egyaránt közösen kocoghatnak. A sportolók nem csak a mozgás öröméért és a tisztább környezetért, de az oktatási intézményekért is futnak: a futást idén is felajánlhatják az általuk választott fehérvári iskolának. A nyolc legnépszerűbb intézmény pedig értékes nyereményekben részesül. A nevezéseket a 4,8 és 11 kilométeres távokra május 26-án, pénteken 12.00 óráig adhatják le a jelentkezők a www.arakatletika.hu/tesz oldalon.

Az idei év különlegessége, hogy a futóverseny résztvevői az augusztus 19. és 28. között Budapesten megrendezésre kerülő szabadtéri atlétikai világbajnokságra is kedvezményesen juthatnak el. Nem kell ehhez mást tenniük, mint a nevezésük mellé kapott QR-kóddal regisztrálni a www.hetkoznapihos.hu oldalon, ahol akár négy darab jegyet is kedvezményesen vásárolhatnak a Nemzeti Atlétikai Központban megrendezésre kerülő világversenyre.

Egyre többen mozognak a városban, amihez az évről évre megrendezésre kerülő TESZ futás is nagyban hozzájárult – fogalmazott a sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester. Arról is beszélt, mennyire nagy öröm a város számára, hogy évről évre népszerű a rendezvény, hiszen a futás és a mozgás öröme összekovácsolja az embereket. Mészáros Attila mindenkit arra buzdított, hogy vegyenek részt a DEPÓNIA futáson is, ahol a fehérvári iskolákért futhatnak a résztvevők.

Molnár Beáta, a DEPÓNIA Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója örömét fejezte ki, hogy a mindennapokba beépült a környezettudatosság és a mozgás. Ahogy fogalmazott, a DEPÓNIA szemléletformáló munkájának egyik fontos állomása a futóverseny, hiszen a futók személyesen tapasztalhatják, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint egy PET-palack megfelelő helyre való kidobása, milyen pozitív hatást jelent a környezetre.

„Tizenkét évvel ezelőtt eldöntöttük, hogy azokat az embereket szeretnének megszólítani, akik nem versenyszerű sportolók. Ezeknek a futóknak a verseny motivációt adhat a felkészüléshez, valamint pozitív élményeket a folytatáshoz.” – fogalmazott Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnöke, aki hozzátette: Székesfehérváron számos sportolási lehetősége van a mozogni vágyóknak, ezért nagy öröm számára, hogy egyre többen választják a futást, mint mozgásformát. „Ha csak egy embernél sikerül elérni azt, hogy rendszeresen sportol, már nem dolgoztunk hiába.” – szögezte le az elnök, aki mindenkit arra ösztönzött, egyéniben vagy váltóban, de jelentkezzen, és próbálja ki magát a futóversenyen.

A verseny ideje alatt a Várkörút, illetve a Rákóczi út Panorama Offices és Skála áruház előtti részét lezárják. A forgalomkorlátozások érintik a 17, 23, 24, 25, 33, 34 és 35 jelű járatok közlekedését. A kimaradó, illetve terelőúton lévő megállóhelyeket, valamint a le- és felszállási lehetőségek teljes listáját a Volánbusz oldalán, ide kattintva olvashatják.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >