Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Karriernap kismamáknak a fehérvári Emersonnál
Karriernap kismamáknak a fehérvári Emersonnál Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2023. május 27.
Karriernapot szervezett a fehérvári Emerson az otthon lévő kismamák számára. Fő céljuk, hogy a gyermekvállalásról nyíltabban tudjanak kommunikálni céges környezetben. A programhoz az Emerson vezetősége már a kezdetektől rendkívül támogatóan állt hozzá.

 



A projekt egy a vállalaton belüli támogató csoport, a Women’s Impact Network keretein belül valósult meg, a HR osztály támogatásával. A csoport egyik célja felhívni a hölgyek figyelmét, hogy bátran válasszák a mérnöki, matematikai, tudományos pályát és ezt a karriervonalat.

A karriernapon Hopka Balázs ügyvezető igazgató és Ötvös Csaba HR igazgató az Emersonon belüli aktualitásokról tartott tájékoztatót az otthon lévő kismamáknak, majd Dr. Zimmermann Ágnes pszichológus tartott előadást a karrier és a gyermekvállalás kérdéseiről.
 
Mérnökként dolgozom és mindannyiunk életében eljön az az idő, amikor szeretnénk gyermeket vállalni – mondta Temesvári Ilona gépészmérnök, a WIN-közösségi hálózatok vezetője. „Erről a dologról a céges környezetben nem mindig esik szó, hiszen nem nagyon merünk erről beszélni, mert féltjük a pozíciónkat. Az Emerson viszont egy nagyon családbarát vállalat, ahol nyíltan tudunk ilyen dolgokról is beszélni. A karriernapot az otthon lévő kismamáknak azért is rendeztük, hogy ezen is őszintén beszéljünk arról, hogy mi történik ebben az időszakban.”

A fehérvári Emersonnál fele-fele arányban dolgoznak nők és férfiak és jelenleg mintegy 25 anyuka van otthon a gyermekével.

A karriernapon Deák Lajosné önkormányzati képviselő, családügyi tanácsnok is köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta „saját, személyes példámból is tudom, mennyire fontos, hogy az otthon lévő kismamák, majd a munka világába visszatérő kisgyermekes édesanyák érezzék a közösség támogatását. Van, amit ebből meg tud adni a család, de van, amihez ki kell lépnünk ebből a burokból, és például – a munka világában tett lépéseink folytatásához – a munkahelyi környezet, a munkáltatónk pozitív hozzáállása kell. A mai karriernap fontos állomása a „Dolgozó anyák” sorozatnak. Már maga a cím és a mögötte húzódó szemlélet is példaértékű. Legyenek büszkék arra mindannyian, maga cég és az itt dolgozók is, hogy itt egy támogató csoport működik!”

A program részeként a karriernappal együtt a cégen belül interjúsorozatot is készítettek olyan kollégákkal, akik gyermeknevelés mellett dolgoznak az Emersonnál és ehhez megfelelő informatív HR-anyagot is csatoltak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >