Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Pünkösdi virágözön Bodajkon – folytatódnak május 29-én a Herbarius túrák
Pünkösdi virágözön Bodajkon – folytatódnak május 29-én a Herbarius túrák Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. május 28.
Pünkösdhétfőn Bodajkon rendezik a következő Herbarius gyógynövénygyűjtő túrát. Ezúttal a Bakony keleti lankáin gyűjthetnek értékes gyógynövényeket a résztvevők.

 



Május végére már szinte minden virág előbújt. A Herbarius túrasorozat május 29-én, pünkösdhétfőn Bodajkra kalauzol, a találkozó 9.30 órakor a szoborparknál lesz. A település melletti vadvirágos mezőkön a résztvevők megismerhetik az aktuálisan gyűjthető gyógynövényeket: várhatóan lesz cickafark, zsálya, kakukkfű, útifű, galajfélék, ürömfélék, orbáncfű, bodza, csalán és gyermekláncfű.

A túrát ezúttal is Lencsés Rita gyógynövény szakértő vezeti. A megközelítés egyénileg, vagy a fehérvári buszpályaudvar 14-es kocsiállásáról 8.40-kor Bodajkra induló járattal lehetséges. A busz kb. 9.15-kor ér a városházához, ott kell leszállni. Onnan sétával érhető el a szoborpark, ahol a találkozó lesz 9.30-kor. Érdemes hozni vágószerszámot, kosarat, papírzacskót, kis poharat. A program kb. 12.00 óráig tart.

A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben vagy telefonon az alábbi elérhetőségek bármelyikén:
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; 70/338-6173
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; 30/296-6480

A túra időpontja az időjárás függvényében változhat. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők tájékozódjanak előzőleg a megadott címeken.

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >