Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
„Bonis Bona” Kiváló tehetségfejlesztő díjas fehérvári pedagógusok Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. május 28.
Két székesfehérvári pedagógus, Kálmán Angéla és Tóth István vehette át idén a "Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat Kiváló tehetségfejlesztő kategóriában. A díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar, illetve magyarországi nemzetiségi pedagógusok és más tehetségsegítő szakemberek elismerésére.

 

A május 16-i eseményen 57 szakember és 6 önkormányzat részesült elismerésben a különböző kategóriákban. Napjainkra 1020 Bonis Bona-díjas pedagógus, szakember és szervezet dolgozik a tehetségügyi területen.

A díj elnevezése a „Bonis bona discere”, vagyis „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik. Az ÖKK Podcast új epizódjában megismerhetik a Kossuth Lajos Általános Iskola tehetséggondozó tanító nénijét, aki gyermekkorában öttusázott, majd a ruhaipari mérnöki szak helyett választotta a pedagógusi pályát. Ma is azt mondja: helyesen tette.

A gyerekek sikere, öröme – legyen szó az írás-olvasás tanulásáról vagy egy matematikaversenyen való jól szereplésről – boldogságot ad neki.

A Vasvári Pál Általános Iskola fizika, technika és informatika szakos tanára mindig a technika szerelmese volt, a mai napig szereti a kihívásokat, és egyenes út vezette a tanári pályára. Kilenc évvel ezelőtt megálmodott komplex megyei vetélkedője, a Kalandozások a Természettudomány Birodalmában közkedvelt a gyerekek körében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >