Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hősök napja – főhajtás a háborúban elesett katonák emléke előtt
Hősök napja – főhajtás a háborúban elesett katonák emléke előtt Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. május 27.
A Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonák emléke előtt tisztelegtek több székesfehérvári temetőben pénteken. Az Önkormányzat által szervezett koszorúzásokon a vármegye és a város, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal, valamint a Magyar Honvédség képviselői hajtottak fejet.

 

A Hősök Napján, május utolsó vasárnapján azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik életüket áldozták Magyarországért. Székesfehérváron hagyományosan a pénteken több helyszínen tartottak néma koszorúzást ezalkalomból.

A megemlékezések az Óvoda utcai Holokauszt-emlékműnél kezdődtek, ahol Deák Lajosné önkormányzati képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Schneider Istvánné, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának hivatalvezető-helyettese és a Magyar Honvédség képviseletében Czigler Zalán alezredes, törzsfőnök koszorúztak.

A Rác temetőben Szigli István önkormányzati képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Schneider Istvánné, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának hivatalvezető-helyettese és a Magyar Honvédség képviseletében Czigler Zalán alezredes, törzsfőnök hajtottak fejet a hősök emléke előtt.

A Hosszútemetőben Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Schneider Istvánné, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának hivatalvezető-helyettese és a Magyar Honvédség képviseletében Czigler Zalán alezredes, törzsfőnök helyezték el az emlékezés virágait.

A Szentlélek katonatemetőben Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Dancs Norbert, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának hivatalvezetője és a Magyar Honvédség képviseletében Czigler Zalán alezredes, törzsfőnök emlékezett a hősökre.

A pénteki koszorúzások sora a Vásárhelyi úti Repülős és Ejtőernyős emlékműnél, és a 2021 őszén felavatott új repülős emlékműnél zárult. Viza Attila közbiztonsági tanácsnok és Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Dancs Norbert, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának hivatalvezetője és a Magyar Honvédség képviseletében Czigler Zalán alezredes, törzsfőnök koszorúztak. 

A Hősök Napja alkalmából koszorúelhelyezésre kerül még sor a Donát és Zobori utca kereszteződésében található emlékkeresztnél, valamint május 28-án, vasárnap 12 órakor a Hősök terén, a Fekvő katona I. Világháborús emlékművénél emlékeznek meg a háborúkban elesett katonákról.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >