Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megmozdul a város – szerdán újra jön Kihívás Napja!
Megmozdul a város – szerdán újra jön Kihívás Napja! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. május 30.
Május 31-én, szerdán újra megrendezik a Kihívás Napját, ami hagyományosan már éjféltől egészen késő estig nyújt változatos sportlehetőségeket a mozogni vágyóknak. A sportszerető közönségnek többek között lesz lehetősége labdajátékok űzésére, aquafitnessre, valamint minden korosztályt megszólító tornák kipróbálására.

 

Az eredetileg Kanadában meghonosított Kihívás Napja mozgalom 1982-ben indult el. Magyarország 1991-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, azóta minden évben megmozdul az ország és az egészséges életmódra való ösztönzés jegyében több ezren sportolnak. A nap célja, hogy éjféltől este kilenc óráig minél többen mozogjanak legalább 15 percen keresztül. Az aktivitások kezdési ideje Székesfehérváron is 0 óra lesz: május 31-én, szerdán nulla órától a Bregyó közi Sportcentrumban Kelj fel jó ember címmel tartanak áloműző bemelegítő tornát.

A rövid gimnasztika után sem áll meg az élet a Bregyóban: a futókörön közös futásra vagy gyaloglásra lesz lehetőség, a sportpályákon pedig kosárlabda, grundfoci, büntetődobások és célba rúgás várja a sportolókat. A hajnali labdázás után 7.30 órától a Mészöly Géza utcai Prímafitt Stúdióban Prímafitt Torna lesz a hölgyeknek, majd 10.00 órától anyuka tornát rendeznek a Megyeház utca 12-ben Rusznák Renáta vezetésével.

A Kihívás Napja alkalmából önálló programokkal készülnek a város oktatási intézményei, sportegyesületei és közösségei. A délután egyik leglátványosabb programja a város általános iskolásainak Floorball Mix versenye, ahol kapus nélküli, 3-3 fős csapatok küzdenek egymással 17.00 órától. Szintén izgalmas lehet a közönség számára a görhoki bemutató mérkőzés, amit a Bregyó közi görhoki pályán rendeznek meg. A mérkőzés igazi csemege lehet a sportrajongóknak is, hiszen az elmúlt években a fehérvári jégkorong ismert alakjai is feltűnnek a bemutatón. A napot a Csitáry G. Emil Uszodában a vízilabda és úszó sportegyesületek programja zárja 21.00 óráig.

A programok teljes listája az összes sportággal és az időpontokkal ide kattintva érhetőek el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >