Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bajnoki ezüstérmes az U15-ös fiúcsapat!
Bajnoki ezüstérmes az U15-ös fiúcsapat! Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsu Press   
2023. május 31.
Nagyszerű menetelés végére ért Nagy Róbert vezetőedző gárdája, amely a döntőt ugyan nem tudta megnyerni, de így is szépen csillogó éremmel második helyen zárta a 15 év alattiak országos röplabda-bajnokságát.

 

A hatcsapatos finálé csatározásai pénteken kezdődtek Dunakeszin. Az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia A 3-0-s sikert aratott a nyitányon, a Fino Kaposvár A ellen, majd sajnos 3-1-re alulmaradt a Pénzügyőr SE Zölddel szemben. Az A csoport másodikjaként szombaton a Kunhegyessel került össze a MÁV Előre a keresztjátékban, amelyet kezdeti hátrány után magabiztosan győzött le 3-1-re. Szintén a szombati program részeként várt az elődöntő a fiúkra, amelynek első szettjét meg is nyerték Nagy Róbert tanítványai a Kecskemét ellen, a folytatásban viszont fordított az ellenfél. Nyerni azonban nem sikerült a KESI-nek, ugyanis a negyedik szettben a MÁV Előre egalizált, ötödikben pedig győzött és döntőbe jutott.

 A PSE elleni döntő

A vasárnapi aranycsatában a veretlen PSE Zöld várt (ismét) az ÉDRA-MÁV Előre csapatára. A csoporttalálkozóval ellentétben ezúttal a mi fiaink nyerték az első szettet, jó alapot adva a bajnoki finálénak. A második játszmában egyenlített a fővárosi alakulat, míg a harmadikban minden korábbinál nagyobb csata alakult ki a sikerért. Azok után, hogy a fehérvári fiúk nyolc(!) szettlabdát hárítottak, a 27. pontnál ért véget az etap, de sajnos a PSE sikerével, amivel 2-1-re megfordította az aranycsata állását. A negyedik játszmára ez kissé rá is nyomta bélyegét, melynek végén újra a Pénzügyőr örülhetett: 25-19-es győzelmével 3-1-re megnyerte a mérkőzést és így a bajnokságot is, az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia pedig az előkelő második helyen zárt.

Tatár Mihály U15-ös Férfi Országos Bajnokság, döntő
ÉDRA-MÁV Előre Akadémia A – PSE Zöld 1-3 (20, -21, -25, -19)
A bajnoki ezüstérmes MÁV Előre tagjai: Székely Simon, Fekete Csanád., Füzék Simon, Ottó Márton, Gál Zsombor, Surányi Márton, Péter Arnold, Fehér Botond György, Kapás Hunor Levente, Hirt Milán. Vezetőedző: Nagy Róbert.

A torna legjobb előkészítő játékosának Gál Zsombort, az MVP-nek (a torna legértékesebb röplabdázójának) pedig Péter Arnoldot választották.

 A torna névadója, az Eb-ezüstérmes Tatár Mihály (balra), Péter Arnold MVP-játékos és dr. Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke

„Nagyon vártam már ezt a döntőt. Teärmészetesen nagyon szépen csillog ez az ezüstérem, bár egy kicsit csalódott vagyok, mert egy karnyújtásnyira volt csak a bajnoki cím. Az egész torna alatt jó volt a hangulat, úgy érzem, hogy én is és a csapat tagjai is kiadtuk magunkból a maximumot. Ezúton szeretném megköszönni Robi bácsinak és Csizi bácsinak a bele fektetett munkájukat! Nagy örömmel tölt el, hogy engem választottak MVP-nek, leírhatatlan büszkeség, hogy Tatár Mihálytól vehettem át a díjat! Sose hátra csak előre, bajnok lesz a MÁV Előre!” — nyilatkozta a döntő után Péter Arnold.

 Tatár Mihály (balra) és Gál Zsombor, a torna legjobb előkészítő játékosa

Az alapszakaszt kicsit nehezen kezdtük, de úgy gondolom, a középszakaszban már be tudtuk bizonyítani, hogy van helyünk a döntőben és be is jutottunk. A csoportmérkőzéseket jól kezdtük, másodikként mentünk tovább a keresztjátékba, ahol óriási játékkal legyőztük a torna esélyesének számító Kecskemétet, amivel döntőbe jutottunk. A Pénzügyőr ellen, az első szettet kiemelkedő jatékkal meg is tudtuk nyerni, viszont a második szettben inkább a pesti csapat érvényesült, ez a fogadásainkon is érződött. A harmadik játszma közepéig még hullámvölgyben voltunk, de a szett vége nagyon szoros lett, sajnos azonban nem jött össze az újabb szettgyőzelem. A negyedikben már a fogadásaink többször sikerültek, viszont a támadásaink nem voltak elég ütőképesek és ezt a szettet sem tudtuk behúzni. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatra. mert mindenki elképesztően játszott és köszönöm a szülőknek/szurkolóknak, hogy ott voltak mellettünk! Nagyon örülök, hogy engem választottak a legjobb előkészítőnek, de nem ez volt az, aminek a legjobban örültem. Ugyanakkor jó visszajelzés volt arról, hogy jó úton járok. Köszönöm az edzőimnek, hogy felkészítették a csapatot! — tette hozzá Gál Zsombor.

Óriási gratuláció a srácoknak és a szakmai stábnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >