Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Hegyismereti Vetélkedő az Öreghegyieknek
Hegyismereti Vetélkedő az Öreghegyieknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageAz Öreghegyi Közösségi Ház Hegyismereti Vetélkedőt hirdetett Öreghegy három általános iskolájában. A Kossuth Lajos, a Hétvezér téri, és a Zentai úti Általános Iskolából 12 csapat jelentkezett a felhívásra, akik közel fél éven át küzdöttek a díjakért – amelyeket tegnap délután osztottak ki a legeredményesebb diákoknak.

Szanyi Hildától, a pályázat egyik fő szervezőjétől megtudtuk: év végén fogalmazódott meg bennük, hogy az Öreghegyi Közösségi Házhoz közeli iskolák gyermekeit meg kellene ismertetni e városrésszel. Ezért egy helyismereti előadás-sorozatot és egy vetélkedőt szerveztek a diákoknak.

Az előadások januárban kezdődtek: elsőként Csurgai Horváth József mesélt a gyermekeknek az Öreghegy történetéről, majd Bobory Zoltán, végezetül pedig Ágoston Béla, akit közkívánatra újra vissza kellett hívni, olyan nagy sikert aratott. A három eladás után került sor a szellemi vetélkedőre, majd május végén egy „Hegymenetre” hívták a gyermekeket. Ennek során különböző állomásokon bizonyíthatták tudásukat, s kaptak egy egyszerhasználatos fényképezőgépet is, hogy örökítsék meg a vetélkedő legjobb pillanatait. Utolsó feladatként ezekből a képekből kellett tablót összeállítaniuk, amelyeket ki is állítottak a Művelődési Házban.

Szanyi Hilda sajnálatos tényként árulta el, hogy a gyermekek tudása – a vetélkedő előtt - a várakozásunknak megfelelő volt, tehát nem igazán ismerték a közvetlen környezetüket, a helyet, ahol laknak. Az előadások alatt viszont sikerült felkelteni az érdeklődésüket, s alapos kutatómunkákra is rá tudták venni őket. A szervezők azt tervezik, hogy ősszel újra megrendezik a vetélkedőt, s olyan helyszínekre is elviszik a diákokat, ahová eddig nem volt alkalmuk.

A vetélkedőn a legeredményesebb csapatok a Kossuth Lajos Általános iskolából kerültek ki, akik tegnap vehették át nyereményeiket (Fehérvárról szóló könyveket és édességeket) Östör Annamária képviselőtől a Művelődési Házban rendezett ünnepségen.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >