Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Kartell-gyanús a Cerbona Zrt.
Kartell-gyanús a Cerbona Zrt. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

A Gazdasági Versenyhivatal gyanúja szerint a Cerbona Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. is benne van abban a kartellben, amely tagjai – a feltételezések szerint - felosztották egymás között a hazai lisztpiacot. Az eljárást már meg is indították a cég ellen, ahogy „10 társát” is ellenőrzés alá vonták.

A Gazdasági Versenyhivatal az alábbi vállalatoknál végeztet vizsgálatokat: Abo Holding Vagyonkezelő Zrt., Cerbona Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt., Első Pesti Malom- és Sütőipari Zrt., Gyermely Élelmiszeripari Zrt., Hajdúsági Gabonaipari Zrt., HEFELE Malomipari Kft., Júlia-Malom Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft., Szatmári Malom Termelő és Kereskedelmi Kft., Diamant International Malom Kft., Pannonmill Malomipari Zrt, Sikér Malomipari Feldolgozó és Kereskedelmi Kft.

E cégek állítólag már négy éve folytatnak tárgyalásokat, s kötnek megállapodásokat meghatározott gabonaipari termékeknél alkalmazandó minimálárakról, a tervezett áremelésekről (annak mértékéről és bevezetésének időpontjáról), amely kiterjed azokra a közbeszerzési eljárásokra is, amelyeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal írt ki 2007-ben és 2008-ban.

Ezen kívül alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan is, hogy az említett vállalatok egy közös pénzügyi alapot is létre akartak hozni, hogy a külföldi gyártók pénzügyi kompenzációjával távol tartsák őket a hazai piactól.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >