Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérvári siker a lépcsőfutó versenyen
Fehérvári siker a lépcsőfutó versenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 28.

ImageA dunaújvárosi tűzoltóság a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve első alkalommal szervezett a megyében tűzoltó lépcsőfutó versenyt. A rendezvényre tegnap került sor Dunaújvárosban, a Duna-parthoz közeli víztoronynál. A versenyen összesen 14 csapat (51 fő) indult a a Fejér megyei hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltóságok közül.

 

Székesfehérvár HÖT, Dunaújváros HÖT, Sárbogárd HÖT, Polgárdi ÖT, Mór ÖT, Bicske ÖT, Dunaferr létesítményi tűzoltósága és a VÉD-SZ Kft. /Papírgyár létesítményi tűzoltósága -, valamint a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is tanúbizonyságot tettek ügyességükről, kitartásukról és rátermettségükről.

Bisztricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a tűzoltóknak és a katasztrófavédelem dolgozóinak a szikrázó napsütésben 30-35 fokban teljes védőfelszerelésben (téliesített védőruha, védőnadrág, védőcsizma, védősisak, védőkesztyű), 14 kilogrammos légzőkészülékkel, légzőálarcban kellett időre felfutniuk 192 lépcsőfokon.

A legjobb eredményekkel a székesfehérvári tűzoltók térhettek haza, hiszen a csapatversenyben az egyik fehérvári csapat (Lantos Zoltán, Laskó Gábor, Mátyás József és Csonka Krisztián) az első, a másik (Sajtós László, Simon Csaba és Csonka Krisztián) a harmadik helyet szerezte meg.

Az egyéni eredményeket tekintve összesített versenyben az abszulút aranyérmes Zsovák Viktor tű. őrmester, székesfehérvári beosztott tűzoltó lett. Az ezüst érmet pedig Simon Csaba tű. ftőrm. fehérvári tűzoltó szerezte meg, aki mindemellett a korosztályában a 25 és 35 év közöttiek versenyében az első helyezett lett.

A 25 év alattiak versenyében a fehérvári Lantos Zoltán tű. őrmester a második helyen végzett. A fehérvári csapat tagjai: Csonka Krisztián Lantos Zoltán Laskó Gábor Mátyás József Simon Csaba Sajtós László Zsovák Viktor

Image
Fotó: Bisztricz Anett

A versenyen a Polgárdi Önkéntes Tűzoltóság parancsnoka, Kertész Károly is indult, aki eredményesen teljesítette a feladatot.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >