Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vár és Bástya a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

Image„A lányok karcsún / hajladoznak / csupasz, hamvas / karjukon le-föl / futkosnak a napsugarak.” –olvastam Bobory Zoltán verssorait tavaly ilyentájt, egy padon megbújva, az égető Nap elől levél-árnyékba húzódva a Vár tizedik számában. S most, az Ünnepi Könyvhéten feltört az emlék, amikor a Vár-Bástya esten a szerzőket lestem a Bory-vár tornyai alatt.

Évek óta a Bory-várban gyűlnek össze a Vár és a Bástya szerkesztői, szerzői, s olvasói, hogy az Ünnepi Könyvhétre megjelenő kiadványokról beszélgessenek.

Az esten most jelen volt a Vár szerkesztőségének részéről Bobory Zoltán és Sobor Antal, valamint a szerzők közül Román Károly is, aki bemutatta a jelenleg Németországban élő magyar költő, Kalász Orsolya költészetét (ha valaki nem tudná: Kalász Orsolya Kalász Márton lánya), Bobory Zoltán pedig saját, és László Zsolt verseiből nyújtott ízelítőt.

László Zsoltnak kettős szerep is jutott: ő ugyanis nemcsak a Szent István Művelődési Ház és a Prohászka Ottokár Kiadó negyedévente megjelenő kiadványában publikál, hanem a Bástyában is, sőt, szerkesztője is annak, ahogy Bakonyi István is.

Rajtuk kívül Mudris Anettet, Heiter Tamást és fiát, Heiter Dávid Tamást is a vendégek között üdvözölhettük a Bory-várban, akik a Bástyában megjelent írásaikat olvasták fel. A program házigazdája Bory Jenő unokája, dr. Ágoston Béla volt, aki – aktuálisan – nagyapja hagyatékáról mesélt a vendégeknek.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >