Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A központi döntések rombolják Székesfehérvár közbiztonságát
A központi döntések rombolják Székesfehérvár közbiztonságát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 11.

ImageSajnálatos módon egy tendenciaként is megfigyelhető sajátos jelenséget tapasztalhatunk Székesfehérvár közbiztonságával kapcsolatban. Ez pedig az, hogy olyan központi döntések születnek Budapesten – rendőri vezetői szinten, illetve az önkormányzati oldalon -, amelyek egyértelműen roncsolják, rombolják és ellehetetlenítik városunk közbiztonsági helyzetét.

 

Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő a csalai betörések kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: rengeteg panasz-hang csattan fel Székesfehérváron arra vonatkozóan, hogy a Székesfehérváron szolgálatot teljesítő rendőröket „elviszik” a fővárosa budapesti rendezvények biztosításához.

 

Image
.

Ez pedig nem opcionális dolog, nem a rendőrök választják a „lehetőséget”, hanem utasítást kapnak rá. Ők viszont – nyilvánvalóan – ott szeretnének dolgozni, s óvni a polgárok biztonságát, ahová a szolgálati helyük szerint rendelve vannak, tehát a saját körzetükben! Sem ők, sem a vezetőik nem örülnek annak, hogy Budapestre rendelik őket.

Image
.

„Úgy gondolom, hogy ha vannak olyan rendezvények Budapesten, amelyek biztosítását nem tudják megoldani, akkor azt nem vidéki rendőrök fővárosba történő hurcolászásával kell kompenzálni.” – nyilatkozta az országgyűlési képviselő.

Ezért a tegnapi napon – Östör Annamáriával egyeztetve - benyújtott egy levelet az illetékes miniszterhez. Ha levelére pozitív reagálás érkezik, akkor remélhetőleg a jövőben majd végre a szolgálati helyükön dolgozhatnak

Image
Fotó: Temesvári Márta

 „A fehérvári adófizetők pénzéből fenntartott rendőrség, amelyet az önkormányzatunk is támogat, elsősorban a székesfehérvári közbiztonságárért legyen felelős” – véli dr. Cser-Palkovics András.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >