Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megnyitja kapuit az Albacomp Regionális Sakkiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 17.

ImageA Magyar Sakkszövetség, az Albacomp Számítástechnikai Zrt. és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat támogatásával, Székesfehérváron is megnyitja regionális sakkiskoláját. Az iskola az ALBACOMP REGIONÁLIS SAKKISKOLA (Albacomp RSI) nevet viseli. Az informatikai cég a pár napja befejeződött Öttusa Világbajnokság szponzorálását követően ismét a vállalat régiójában nyújt támogatást a sport területén, így a székesfehérvári kosárlabdacsapat után ezentúl újabb intézmény viseli az Albacomp nevét.

Az Albacomp RSI célja az országos szintű Sport XXI. Program keretein belül a tehetséges fiatal versenyzők számára a megfelelő színvonalú sakkoktatás biztosítása. A régióban működő sportegyesületek sakkszakosztályainak segítése a legjobb fiatal sakkozóik oktatásával, versenyre készítésével, a sakkot versenyszerűen játszani kívánó fiatalok játékerejének növelésével történik. Az Albacomp RSI működésével népszerűsíti a sakkozást a régió területén, illetve igény szerint segítséget nyújt az egyesületi szakoktatás tematikáinak összeállításához, a sakkoktatás módszereinek megismeréséhez.

A szeptembertől júniusig tartó képzés során, három korcsoportban (7-től-14éves korig) várhatóan 30-40 tanulót tudnak oktatni, akik havonta egy alkalommal 9 tanítási órában találkoznak egymással. Az Albacomp RSI tanulói szakmai fejlődésüket a regionális sakkiskolák közötti versenyeken is felmérhetik. A most induló regionális képzéshez Fejér mellett Veszprém és Komárom-Esztergom megyék tartoznak, de amennyiben érdeklődés és a létszám megengedi, Győr-Sopron-Moson megye Székesfehérvárhoz közelebb eső részeiből is várnak tehetséges, és más regionális sakkiskolákhoz még el nem kötelezett fiatalokat. A résztvevők a többi regionális iskolához hasonlóan, évi két alkalommal regisztrációs díjat fizetnek.

Az oktatási költségeket a Sakkszövetség bocsátja az iskola rendelkezésére, a tantermeket az iskolától (Székesfehérvár, Németh László Általános Iskola) Székesfehérvár önkormányzata bérli, míg a pénzügyi és adminisztrációs munkákat a MÁV Előre SC látja el.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >