Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Vakok látogatása a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban
Vakok látogatása a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 20.

ImageA székesfehérvári központtal működő Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) tagjai 2008. június 27-én 11 órakor speciális tárlatvezetésen vesznek részt a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban.

Az ó- és újszövetségi Szentírás sok helyen foglalkozik vakokkal, Jézus több vak embernek is visszaadta látását, hiszen mély empátiával és szeretettel közeledett a látássérülek felé. Ez a szociálisan érzékeny magatartás jellemző az egyházra is kétezer éve.

A Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal fenntartásában működő Egyházmegyei Múzemban a "Bibliai találkozások" című kiállítás élményét vak embertársainkkal is meg szeretnék osztani. Ebben a törekvésben a múzeum partnerre lelt a LÁRKE egyesületben, így az első speciálisan vakoknak szóló tárlatvezetésen az egyesület tagjai vehetnek részt.

A Bibliai találkozások című kiállításban külön részleg szól a vakok és Szentírás kapcsolatáról, melynek segítségével a látó emberek is információt szerezhetnek arról, hogy hogyan találkoznak a látássérültek a Bibliával.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >