Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újabb díjat kapott az Ikarus Néptáncegyüttes
Újabb díjat kapott az Ikarus Néptáncegyüttes Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 30.

A Postás Művelődési Központban május elseje alkalmából ünnepséget rendeztek, amelyen átadták a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének díjait és érdemérmeit. Ennek során kitüntették az immár 30 éve működő Ikarus Néptáncegyüttest is a magyar néptánckultúra magas szintű műveléséért és hagyományőrző munkájáért.

Az MSZOSZ Díjjal kitűntettek névsora:

Gyurkó István, aki a bányász Kulturális Szövetség által működtetett Fekete Gyémánt Fesztiválzenekar karmestere. Méltatásában elhangzott, hogy 25 éve végez kiemelkedő munkát. Az általa irányított zenekar idén ünnepli fennállásának 95-dik évfordulóját.

Kálmán Olga, az ATV hírigazgatója, aki műsoraiban előszeretettel foglalkozik olyan kérdésekkel, amelyek a munkavállalókat érintik, valamint gyakran megszólaltat szakszervezeti tisztségviselőket is.

Lefler György újságíró, a Kelet-Magyarország című lap munkatársa, mivel írásaival segíti a szakszervezeti munka nyilvánosságát.

Az Ikarus Néptáncegyüttes, mint a magyar néptánckultúra közismert és elismert képviselője. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház együttese tavaly a Vörösmarty Színház művészeivel egy olyan közös produkcióval örvendeztette meg a közönséget, amely mindenképpen kiemelkedőnek számít.

MSZOSZ Érdemérmet kaptak:

Almássy Sándorné VSZT-elnök, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökségének tagja.

Baskiné Lipka Gabriella, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet korábbi elnöke.

Eördöghné Pataki Irén, a Kazincbarcikai Vegyész Szakszervezet elnöke.

Hajnal Péterné szb titkár - Magyar Telekom Nyrt., Távközlési Szakszervezet. Hodján Mihály, a gödöllői Szent István Egyetem alapszervezeti titkára, Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége országos választmányi tagja, a régiós választmány elnöke.

Lovász Tamás vszb-titkár, a konfekciós szakmai tanács elnöke, Bőripari Dolgozók Szakszervezete.

Maróti László, a Szegedi TSZB volt titkára, Postás Szakszervezet.

Rónai Miklósné Hanga Mária, a Nyugdíjas Szövetség aktivistája.

Rózsáné dr. Lupkovics Mariann szakértő, Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete jogi szakértője. Az MSZOSZ munkajogi bizottságának tagja.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >